Slovenija
12521 ogledov

Eden najbolj prepoznavnih obrazov RTV Slovenija se poslavlja

Vida Petrovčič RTVSLO
Z malih zaslonov se poslavlja Vida Petrovčič.

Po več kot 40-letni novinarski karieri se z malih zaslonov poslavlja Vida Petrovčič. Jože Možina je na družbenem omrežju X zapisal, da je Petrovčič opravila svoj zadnji intervju za RTVS. "Gledalci jo bodo pogrešali, je pravi zaščitni znak nacionalke," je zapisal in dodal, da upa, da se še vrne na zaslone.

Od nje se je poslovil tudi Igor Pirkovič. "Legenda odhaja, a samo z RTV. Srečno, Vida," je zapisal.

Nekdanji generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc pa je opozoril, da ne gre za upokojitev. »Ona je ena izmed 19 zaposlenih na RTV, ki jih je uprava z njihovim soglasjem razglasila za tehnološki višek in jim dodelila namesto treh kar deset plač,« je zapisal Kadunc.

V zadnjih letih se je znašla pod udarom kritik v času stavke na RTV Slovenija. Sodelavci so jo javno obtožili, da manipulira in da je uperjena proti tistim, ki stavkajo.

Prejela več gongov popularnosti

Vida Petrovčič je v svoji karieri vodila oddaje, kot so Polnočni klub, Omizje, Žarišče, Pod žarometom, Moje mnenje in Arena. Pred dvema letoma je prejela Častno priznanje Boruta Meška za življenjsko delo. V svoji karieri je prejela več viktorjev popularnosti in tudi strokovni gong popularnosti. Sodelovala je tudi z več tiskanimi mediji, med drugim z revijami Gospodarski vestnik, Manager in Mag.

Poleg tega je tudi licencirana osebna in poslovna trenerka ter avtorica več knjig o hujšanju. Obenem je tudi licencirana vodnica po Ljubljani in njeni okolici.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13