Slovenija
21 ogledov

Elektriko priključili tudi zadnjemu

Sneg na Koroškem. Bralka
V več krajih po Sloveniji so zaradi snega ostali brez električne energije. Oviran je tudi promet na slovenskih cestah. Padavine so ponehale, pred nami je suh vikend.

V več krajih po Sloveniji je včeraj in ponoči prišlo do izpada električne energije. Brez elektrike so v zgodnjih jutranjih urah ostali na Ptuju in na Kopah. Elektro Ljubljana zaradi sneženja na področju Kočevja, Notranjske, Žirov in Polhovega Gradca beleži izpade dobave električne energije. Izpadi so posledica mokrega snega in posledično, rušenja drevja na daljnovode. Na daljnovode se je podrla večja količina drevja, zato je odstranjevanje zamudno in dolgotrajno. Na terenu so vse razpoložljive ekipe in potrebna mehanizacija.

"Ob 18:46 smo priklopili še zadnjega odjemalca električne energije, ki je bil brez nje zaradi sneženja. Dokončna odprava okvar sledi v naslednjih dneh," so nam sporočili

Težave so imeli tudi vozniki na cestah, kjer se je zgodilo več nesreč, od katerih se je večina končala z materialno škodo. Največ težav je udeležencem v prometu povzročalo podrto drevje in polomljene veje na cestišču.

Pred nami suh konec tedna

V zahodni Sloveniji bo danes delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem, kjer bo še pihala zmerna burja, okoli 13 stopinj Celzija.

Jutri bo na Primorskem delno jasno, burja bo slabela. Drugod bo prevladovalo oblačno vreme. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, v alpskih dolinah do -4, na Primorskem okoli 6, najvišje dnevne pa od 4 do 8, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Podobno vreme nas čaka tudi v nedeljo. Na Primorskem bo delno jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo pretežno oblačno. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. Še bo razmeroma hladno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.