Slovenija
21 ogledov

Elektro Primorska draži

Omarica s števci porabe električne energije. Žurnal24 main
S 1. avgustom bo Elektro Primorska podražila električno energijo za gospodinjske odjemalce. Elektrika bo tako v povprečju dražja za 6,96 odstotka.

Zaradi povprečnega dviga za 6,96 odstotka bo mesečni znesek za plačilo elektrike povprečno višji za 1,28 evra. Za podražitev so se odločili, ker bodo z avgustom širili obseg podpornih storitev. Omenjene storitve predstavljajo za podjetje visoko stroškovno breme. Na segmentu gospodinjskih odjemalcev bodo tako začeli zaračunavati strošek podpornih storitev v višini 0,65 evra (brez DDV), in sicer mesečno za posamezno merilno mesto.

Prihajata nova paketa

Paketa Ena in Ena modri sta namenjena vsem gospodinjskim odjemalcem, posebej zanimiva pa sta za tiste, ki imajo povprečno dnevno porabo nad 25 kilovatnih ur. Paket Ena modri vključuje tudi dodatek za modro energijo, energijo iz obnovljivih virov.

Kaj to pomeni za naročnike? Naročnikom novih paketov se ob letnem ali mesečnem obračunu določi cena električne energije glede na povprečno dnevno porabo v preteklem obdobju. Glede na preteklo porabo bo mogoče pridobiti tri različne cene električne energije, pri čemer bo pri večji povprečni dnevni porabi cena ugodnejša, so še navedli v družbi.

Podražitev napovedali maja

V Elektru Primorska so že maja napovedali podražitev električne energije, a niso napovedali, kdaj bodo nove cene stopile v veljavo. Doslej so električno energijo podražili že v Elektru Maribor, z julijem pa se obeta dražja elektrika tudi za odjemalce energije pri Elektru Ljubljana. Kdaj bodo dražili v Elektru Celje, pa še ni znano.

Vsaj do konca junija 2012 pa elektrike ne bodo dražili v Gen-I in Petrolu.

Komentarjev 2
  • Iztok Senica 19:52 23.junij 2011.

    Pejte na GEN-i . Druge ni.http://www.bolha.com/ostalo-podarim/koda-kupon-geni-akcija-poceni-elektrika-prvi-obrok-1-evro--podarim61160

  • mirko 18:11 23.junij 2011.

    Točno sem vedel, da se bodo začele dražit vse, kar nam draži življenske stroške. Tako se nam bo življenski standard zopet poslabšal, kajti plače se sigurno ne bodo dvignile z realno inflacijo. To je baje tudi načrt EU, umetno sprožit ...prikaži več inflacijo in tiste države, ki nimajo pufov bodo delodajalci dvigovali tudi plače, tiste ki so pa zapufane, kot so Grčija, Irska, Portugalska, in Slovenija, pa ne. In tako se bo javni dolg pokril z slabšim življenskim standardom. Preprosto kot Švicarski sir, in vlade teh zapufanih držav si bodo oprale roke, ker bodo trdili, da pa na inflacijo evra ne morejo vplivat.