Slovenija
18 ogledov

Enega že razlastili

O skupni viziji sodelovanja bosta družbi spregovorili 12. maja. (Foto: Nik Rovan Žurnal24 main
Stožice. Kmalu pogodba za Titovo cesto.

Na trasi bodoče Titove ceste je Mestni občini Ljubljana (MOL) uspelo razlastiti družino Krušič, družine Ravnikar pa še ne.

Razlastitve na pol
Konec septembra je bežigrajska izpostava Upravne enote Ljubljana izdala odločbo o razlastitvi po nujnem postopku, ki so jo Krušičevi po navedbah MOL prevzeli 6. oktobra.

Tej družini se je tako v četrtek iztekel 15-dnevni rok, do katerega mora mestu v last in posest izročiti sporna zemljišča na trasi bodoče Titove ceste.

“Razlastitveni postopek zoper Ravnikarjeve pa teče pred Okrajnim sodiščem v Ljubljani,” so povedali na MOL. Razpisana sta bila dva naroka, sodišče pa še ni izdalo odločitve. MOL je Ravnikarjevim sicer že ponudila nadomestna zemljišča, vendar jih ti še niso sprejeli.

“Oziroma sodišče njihove razjasnitve ni poslalo MOL,” so dejali na mestnem oddelku za ravnanje z nepremičninami. Težava je namreč tudi v tem, da se MOL in Ravnikarjevi ne morejo uskladiti o višini odškodnine za rastlinjake in hišo.

“MOL je vložila številne urgence in tudi predlog za predhodno izročitev v posest s ciljem pospešitve postopka, sodišče pa za zdaj kljub temu ni storilo ničesar,” so povedali na nepremičninskem oddelku.

Za gradnjo Titove ceste je namreč predvidenih 150 koledarskih dni. Pogajanja z izvajalcem je mesto končalo prejšnji teden, po izteku pritožbenega roka pa naj bi podpisali pogodbo in začeli dela na odsekih, za katere ima MOL zemljišča in gradbeno dovoljenje.

Grepu podaljšali rok
In kdaj bo končana zunanja ureditev športnega parka Stožice? Na oddelku za investicije so dejali, da so izvajalcu del in zasebnemu partnerju v pogodbi o javno-zasebnem partnerstvu, podjetju Grep, potem ko je zaprosil za odlog, podaljšali rok za dokončanje trgovskega središča na 30. november prihodnje leto.

Zamaknila se bo tudi ureditev okolice, torej parka in vse druge pripadajoče infrastrukture. Prva faza urejanja okolice naj bi bila tako končana do 15. maja, v celoti pa šele hkrati s trgovskim središčem, torej konec novembra naslednje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.