Slovenija
31 ogledov

Erjavcu uspelo "izgnati" Vesel Valentičičevo

Meta Vesel Valentinčič, Desus Benjamin Kovač
Svet Desusa je izglasoval odločitev o razrešitvi predsednice sveta Mete Vesel Valentinčič. Kot je znano, je za odhod še novopečene predsednice z mesta izsiljeval vodja stranke Karl Erjavec. Njegova izjava: "Samo še enkrat so morali premisliti, ali so izvolili pravo."

Svet Desusa je razrešil Meto Vesel Valentinčič z mesta predsednice z 35 glasovi za razrešitev in 20 proti razrešitvi.

Vesel Valentinčičeva je po razrešitvi dejala, da tega ne jemlje kot osebni poraz, ampak je zaskrbljena, ker so člani v treh tednih brez novih dejstev spremenili mnenje, zgolj na podlagi pritiskov, obljub in ugodnosti. Meni,da je zmagalo nasilno stališče "tako ali nic"."Zgodba s tem ni končana, moja ocena pa je, da danes ni nihče zmagal, tudi Erjavec ne in mislim, da je to začetek njegovega konca."

Meni, da bo šlo to dejanje v stranki težko mimo brez pretresov, to pa da za stranko ni dobro.
Sama namerava zadeve prespati in se nato odločati skupaj s svojim ljubljanskim odborom.

Vseeno je ocenila, da bo težko "svoj prosti čas dajala skupini ljudi, ki pojma nima kaj je demokratično." O vstopu v drugo stranko še ni želela govoriti...

Erjavec znova odmrznjen

Karl Erjavec bo po izglasovanju razrešitve Vesel Valentinčičeve jutri spet prevzel vodenje stranke, ki ga je začasno zamrznil.

Sicer meni,da "ne gre za zmago", ampak je pozval clane sveta, naj znova ocenijo, če bo tako mogoče sodelovati pri vodenju stranke, saj program zdaj že nekdanje predsednice sveta ni dobil podpore.

Na oceno, da je to ravnanje začetek njegovega konca, je dejal, da so to ocene Vesel Valentinčičeve: "Takšnih ocen je bilo že veliko, ampak sem še vedno tukaj. Taka izjava kaže na to, da je dejansko, kot sem ves čas govoril, z njo nemogoče sodelovati. To se je izkazalo s to izjavo."

Za novega predsednika sveta so člani izvolili Marjana Maleka iz podravskega pokrajinskega odbora, podpredsednik sveta pa je postal Štefan Misja iz dolenjskega pokrajinskega odbora DeSUS.

Komentarjev 14
  • graff 05:40 28.marec 2013.

    Erjavec bi se za svoje koristi sparil tudi s hudičem, a nekaj je res, stranka Desus se sesuva in na naslednjih volitvah je na političnem odru ne bo več, kajti največji blefer slovenske politike in izdajalec ,,upokojencev,, je prav Erjavec.

  • Žvižgač 21:31 27.marec 2013.

    Po moje gre za to, da je sporno da isti ljudje v treh tednih različno glasujejo o predsednici sveta zaradi groženj predsednika in nesposobnega Gantarja in tistih nekaj poslancev, ki jim gre le za lastne koristi. Kaj so upokojenci uspeli ...prikaži več profitirati s DESUSOM v koaliciji je pa itak jasno - nič. Torej gre za čisto severno korejsko discipliniranje nekoga, ki jim je to na glas upal povedati. Erjavec pa je naklonjen enoumju, ker drugih v svoji sredini, da bi uporabljali kaj svojih možganov ni kaj dosti zaznati.Gantar pa je itak papak, rit brez karakterja in popolnoma nesposoben, tako, da mi ni jasno kako so ga sploh sprjeli za ministra, izgleda da je samo strankokracija temelj za kadrovanje. Strokokovnost ni pomembna. Gantar je Izolsko bolnico spravil na kant v boljših časih kot so danes. On ne zna upravljati niti samega sebe. Kot đupan je bil velika 0.

  • mph 20:37 27.marec 2013.

    Hja, tukaj nimam čisto izdelanega mnenja. Verjetno pa bi DESUS težko funkcioniral, če bi prihajalo neprestano do trenj na osebni bazi med dvema najpomembnejšima članoma v stranki. Konec koncev je Erjavec dobil cca. toliko glasov kot oba protikandidata. Seveda ne ...prikaži več govorimo o glasovih UPOKOJENCEV, govorimo o glasovih PRESTAVNIKOV stranke. Če pa so prav naredili ali ne, pa bodo kot vedno pokazale naslednje volitve. :-)