Slovenija
67 ogledov

Erjavec o plakatu s Kekcem

Plakat, Kekec, Avstrija FB
"Vsaka taka provokacija lahko povzroči neko nelagodje," pravi zunanji minister Karel Erjavec.

"To je provokacija, ki povzroča nelagodje," je plakat Kekca z gesli proti slovenskim migrantom v Avstriji, danes v Bruslju komentiral zunanji minister Karel Erjavec, ki poudarja tudi, da "zelo nenavadno, da nihče ne ve, kje je ta plakat."Prav tako se mu zdi nenavadno, da je besedilo na plakatu napisano v zelo slabi nemščini

Kot smo poročali včeraj, naj bi plakate, ki opozarjajo na nevarnost Slovencev, ki delajo v sosednji Avstriji, Mariborčani opazili v Lipnici in Gradcu.

Policija zadevo preiskuje

Erjavec je povedal tudi, da so v stiku z avstrijskim veleposlaništvom v Ljubljani, ter izrazil zadovoljstvo, da Avstrija plakat obsoja in da avstrijska policija zadevo preiskuje.

Planšar iz Tirolske

"Pomirja me pa to, da Kekec v Avstriji ni preveč znana oseba. Pravijo mi, da mislijo, da gre za planšarja iz Tirolske," je še poudaril minister. 

Če plakat resnično obstaja, ga Erjavec obžaluje, zlasti z vidika petkovega skupnega odbora Slovenija-Štajerska, v okviru katerega se je sestal z deželnim glavarjem Hermannom Schützenhöferjem, s katerim sta potrdila odlične odnose in napredek. "Vsaka taka provokacija lahko povzroči neko nelagodje," je poudaril Erjavec.

dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 2
  • valerijakregar 08:49 08.december 2016.

    tipična antifa provokacija !!!!ne prva, ne zadnja.

  • ode 20:10 07.december 2016.

    Imamo še enega Kekca - Erjavca. Sedaj pa ajfra, ker ni on na sliki.