Slovenija
38 ogledov

Erjavec oster do Cerarjevih: Nenavadno, da dveletni otrok vodi državo

Karel Erjavec Saša Despot
V Voljčjem potoku je bil ob 25-letnici delovanja stranke, prvak DeSUS Karl Erjavec oster do do koalicijskih partnerjev. "Nenavadno je, da dveletni otrok vodi državo in še bolj nenavadno, da se neka stranka hvali z več kot stoletno tradicijo v državi, stari 25. let," pravi.

Obletnice svojega delovanja v teh dneh praznujejo vse tri koalicijske stranke. SD 120. obletnico strankarske organiziranosti socialne demokracije na Slovenskem, največja vladna stranka pa drugi rojstni dan. "Le DeSUS je objektivna, saj je nastala z nastankom države, si takrat nadela sedanje ime, ki ga ni spreminjala. Nismo kameleoni, stojimo za svojim programom," je v izjavi novinarjem pred pred slovesnostjo v Volčjem potoku poudaril Erjavec, ki DeSUS vodi že od leta 2005.

Dajte nam 46 glasov v DZ in zvišali bomo pokojnine

Erjavec je poudaril, da so neprestano deležni pritiskov ter očitkov, da izsiljujejo. A po njegovih besedah željo le tisto, kar so starejši z minulim delom zaslužili. Ponovno je poudaril, da morajo storiti vse, da zaščitijo delo, pokojnine, javno zdravstvo in šolstvo, ter ob tem požel navdušen aplavz. Spremembe v državi so po Erjavčevih besedah njihova dolžnost in odgovornost, vizija pa je ustvarjanje novih podjetij, novih delovnih mest in priložnost mladim, da so uspešni v svoji državi.



Tako je vse upokojence pozval, naj volijo stranko DeSUS in ji dajo v DZ še večjo moč. Obregnil se je namreč ob nekatere kritike, da DeSUS ni nič naredil in da so padle pokojnine. "Dajte mi 46 glasov v DZ in dvignili bomo pokojnine, zaposlovanje mladih in začeli z investicijami," je pozval. Prepričan je, da slovenski politični prostor potrebuje DeSUS in zato ga za stranko, ki je stranka leve sredine, ni strah.

Ali sta Erjavec in DeSUS naredila dovolj za pokojnine?

DeSUS je sicer sodelovala v skoraj vseh vladah in se zavzemala za pokojnine. Erjavec je na vprašanje, ali so glede na položaj upokojencev naredili dovolj, odgovoril z oceno, da tudi država ni v najboljšem stanju. "Če bi bila država uspešna in bi bilo uspešno gospodarstvo, sem prepričan, da bi imeli boljše plače in pokojnine," je dejal. Če ne bi bilo prizadevanj DeSUS, bi bile pokojnine po njegovem mnenju še nižje.

 
Komentarjev 12
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 12:47 30.maj 2016.

    Navaden prevarant,ko se gre za hčerkino kazen ali pralni stroj je v prvi vrsti,za Piranski zaliv pa je gospod na dopustu.Kot ministerje navadna NULA.

  • glicinija 22:32 28.maj 2016.

    delala v privatni firmi, veliko vikendov delala, tudi ponoči. Se pa strinjam, vsem ki imajo nizke penzije avtomatsko dodatek iz budžeta, ne iz pok. blagajne. Toda ovce bodo spet volile Korla ali pa Zdenkinega sina. Ko bodo šli penz. na ...prikaži več ulico bom med prvimi.

  • d 20:39 28.maj 2016.

    a izobrazevala si se zato, da si kot birokratek dobila dodatek na izobrazbo ? zihr si delala v javni upravi ...