Slovenija
1671 ogledov

Erjavec v prepričevanje svojih poslancev, Počivalšek svojih

Karel Erjavec Saša Despot
Današnji dan bo ključen za preštevanje glasov v koaliciji in opoziciji. Robert Polnar ostaja v poslanski skupini DeSUS.

Po tem, ko je DeSUS včeraj zapustil koalicijo, ki jo vodi Janez Janša, bo predsednik stranke Karl Erjavec skušal prepričati člane poslanske skupine, da ob vloženi konstruktivni nezaupnici glasujejo za koalicijo KUL. Kot so se v sredo dogovorili poslanci, Robert POlnar ostaja v poslanski skupini DeSUS in lahko izstopi, če se tako odloči sam. 

Kako se bodo odločili poslanci DeSUS?

Kot je sporočil Erjavec, sta tako vodja poslanske skupine Franc Jurša in poslanec Jurij Lep na svetu stranke podprla izstop iz koalicije. Zadnje dni so iz poslanske skupine sicer prišle informacije, da bi poslanci začeli delovati kot samostojni in bi še naprej podpirali Janševo vlado.

Tonin: Koalicija je trdna

Od odločitve poslancev DeSUS bodo odvisne tudi poteze nekaterih poslancev SMC, ki bi lahko koaliciji KUL zagotovili potrebnih 46 glasov. Preštevanje glasov pa je, kot kaže, že sinoči potekalo v koaliciji. 
"Po pravkar opravljenih pogovorih je jasno, da ima trenutna vlada  trdnih 47 glasov v državnem zboru," je včeraj zvečer na Twitterju zapisal predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin.

Gorenak: Zabavam se

Pritrdil mu je tudi državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Vinko Gorenak. 

Počivalšek: Ostanimo v vladi

Danes bo s svojimi poslanci sestal tudi predsednik SMC Zdravko Počivalšek. Predlagal bo, da ostanejo v vladi s ciljem uresničenja koalicijske pogodbe. "Podpiram nadaljevanje izvajanja koalicijske pogodbe in obvladovanje krize. Igric je bilo dovolj. To stališče bom zagovarjal na organih stranke in v pogovorih s poslansko skupino," je včeraj sporočil Počivalšek. Glede prestopa v koaliciji KUL se po nekaterih podatkih omenja kar šest poslancev SMC, javno pa je največkrat govora o predsedniku državnega zbora Igorju Zorčiču in poslanki Janji Sluga. 

V koaliciji KUL želijo, da bi nezaupnico vložili čim prej, še letos, glasovanje o nezaupnici bo tajno.

 

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 10:10 18.december 2020.

    sem zasledil da nihče niti ne omeni stranke SNS Zmaga Jelinčica. Kje pa je ? A je mogoče že razpadla ?

  • Avatar Sherry_Stevens
    Sherry_Stevens 09:19 18.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro od doma. zaslužim 25 tis0č dolarjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevn0. Za več podrobnosti ... >>>>> www.MagnifyIncome.Com