Slovenija
959 ogledov

Evropski letalski inšpektorji pod drobnogled tudi Slovenijo

Letališče Brnik Anže Petkovšek
Inšpektorji Evropske agencije za varnost v letalstvu (EASA) so v zadnjem mesecu v Sloveniji izvedli tri preglede, v katerih so preverili izvajanje evropske zakonodaje glede simulatorjev letenja, področja letališč ter upravljanje zračnega prometa in izvajanja navigacijskih služb

Ugotovili so, da službe na teh področjih dobro delajo. Inšpektorji so v zadnjem tednu septembra pregledali izvajanje evropske zakonodaje glede simulacijskih naprav za usposabljanje za letenje (FSTD), v začetku oktobra so preverili, kako je urejeno področje letališč, v tem tednu pa so pregledali še upravljanje zračnega prometa in izvajanja navigacijskih služb zračnega prometa (ATM ANS), je danes objavilo ministrstvo za infrastrukturo.

Kot Avstrija in Velika Britanija

Inšpekcijski pregled področja letališč so inšpektorji EASA izvedla prvič in ugotovili, da ima Slovenija to področje urejeno na enaki ravni kot dve drugi državi, v katerih so že opravili nadzor - Velika Britanija in Avstrija. Po dveh letih so ponovno pregledali še izvajanje evropske zakonodaje glede simulacijskih naprav za usposabljanje za letenje in področje navigacijskih služb zračnega prometa ter ugotovili, da službe na tem področju dobro delajo.

Predmet inšpekcijskega pregleda so sicer pristojni letalski organi države članice EU, kar sta v Sloveniji Javna agencija za civilno letalstvo RS in ministrstvo za infrastrukturo, so še navedli.

Komentarjev 2
  • Avatar Bine Prelesnik
    baraba 18:07 20.oktober 2017.

    cvekalo................ Pa kaj se oglašaš, ko pa nimaš pojma..........

  • Avatar cvekalo
    cvekalo 17:45 20.oktober 2017.

    Inšpektorji pa so se verjetno kakšen mesec vnaprej najavili