Slovenija
24 ogledov

Facebook razkriva notranjost Maherjeve "kleti"?

Črna gradnja Igorja Maherja Žurnal24 main
Minister Igor Maher je danes znova pojasnjeval kaj je in kaj ni legalnega na njegovi parceli. Medtem pa prišla na dan fotografija domnevne notranjosti objekta, ki naj bi bila le "klet". Fotografija pravi drugače.

Minister, ki bi moral v novi vladi voditi resor za infrastrukturo, bo, če gre za avtentično fotografijo, le stežka zavrnil resnično namembnost objekta, za katerega sam trdi, da ga uporablja le za klet in shrambo orodja.

Spletni portal Regional Obala je namreč objavil fotografijo, ki jo je Maher objavil pred nekaj meseci na svojem Facebook profilu, podatki glede lokacije fotografije pa nakazujejo, da je bila zelo verjetno posneta prav v spornem objektu. Spomnimo, na Žurnalu24 smo prvi pisali o sporni Maherjevi parceli.

Na fotografiji je vidno, da je notranjost vse prej kot ropotarnica, saj so vidni stoli, miza in kavč.

Maher čaka na inšpekcijo

Maher je sicer danes v izjavi za javnost zatrdil, da ni naredil nič narobe in da ni lagal glede sporne parcele. Kot pravi, je bil tudi nepazljiv pri branju člankov o svoji parceli, saj je menil, da je za medije sporen objekt, ki je bil ob nakupu parcele že v postopku legalizacije. Šele kasneje je ugotovil, da je "problem" novejša stavba, ki je po njegovih besedah klet.

Dejal je, da je zanj sporen le star objekt, ki se ga 11 let ni dotikal in ga je skušal legalizirati. Izpostavil je, da bo zadeve tako kot novinarjem predstavil tudi predsedniku stranke in premierki. Glede na njuno mnenje pa bo tudi ukrepal.

Dodal je, da bo rušil, če bo dobil odločbo, da mora rušiti, in pozval inšpekcijo, naj preveri, ali je njegova klet, ki ima več oken, črna gradnja. Kakšna je definicija kleti, ni vedel. Na vprašanje, ali se mu ne zdi neprimerno, da bo inšpekcija, ki ji je nadrejen, odločala o tem, je dejal, da ne bo na nikogar pritiskal in da podcenjujemo strokovnost uradnikov, če mislimo, da si ne bodo upali ukrepati proti ministru.

Na vprašanje, kako komentira, da mu je upravna enota izdala odločbo, brez da bi si ogledala dejansko stanje na parceli, pa je odvrnil, da se strinja, da bi moral biti obvezen ogled na terenu.

Dokumentacijo v zvezi s parcelo v Sečovljah je Maher pokazal tudi predsednici vlade Alenki Bratušek. Papirje bo pregledala, odločitev pa sprejela v ponedeljek.

Stranke za hitro odločitev

V PS, SD in DeSUS in SLS so danes ocenili, da bi morali čimprej sprejeti odločitev o ministru Maherju, saj bi s tem razbremenili koalicijo na začetku njenih pomembnih nalog. Ostale parlamentarne stranke zadeve danes niso želeli komentirati.

Komentarjev 9
  • Sarko Sarko 08:17 24.marec 2013.

    ODSTOPI naj ali ga naj odstopijo TAKOJ...

  • juventus1897 08:05 23.marec 2013.

    Miha Brejc je z grožnjami od občine Domžale dosegel odobritev bogate rente zase in za svojega zeta Gregorja Viranta, ga obtožuje nekdanja domžalska županja Cveta Zalokar Oražem.

  • juventus1897 08:02 23.marec 2013.

    Dober, boljši, MAHER !! :):)