Slovenija
6038 ogledov

Fajon: "Mislim, da je jasno, kaj sledi, če ..."

Dominika Švarc Pipan Saša Despot predstavitev kandidata za ministra
Počakali bodo, da se okoliščine razjasnijo.

Zaradi domnevnih nepravilnosti glede nakupa prostorov na Litijski cesti v Ljubljani na ministrstvu za pravosodje, na vladi, pa tudi znotraj stranke SD vre. 

Ministrica Dominika Švarc Pipan je že potegnila prve poteze, na ministrstvu je izvedla nekaj kadrovskih menjav in sodelovala pri preiskavah. 

Kako pa kaže znotraj stranke, ali še lahko računa na podporo strankarskih kolegov?

Predsednica stranke SD in ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon je danes povedala, da si tudi v stranki želijo, da se razjasnijo vse okoliščine in dejstva v zvezi s spornim nakupom, nato pa se bodo na podlagi ugotovljenega odločali naprej. 

"Vsi si želimo zaščititi javni interes, nihče nima bianco zaupanja v naprej, posebej ne tisti, ki dela v javnem interesu," je poudarila.

"Če bodo nepravilnosti odlkrite, bomo ukrepali. Ve se, kaj sledi," je dejala.

Kot je pojasnila Tanja Fajon, trenutno poteka notranja revizija na ministrstvu in preiskava na NPU. "Nimam vseh odgovorov, bistveno je, da dobimo več pojasnil in da zaščitimo javni interes."

"Če bodo bile ugotovljene nepravilnosti, bomo odgovorno ukrepali naprej. Mislim, da je jasno, kaj sledi." Hkrati je dodala, da je v takih primerih "verjetno najlažje, da minister odstopi". 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 25
  • Plavi-mil 10:16 20.januar 2024.

    A, je kaj zaskrbljena? Mi vsi smo, prvič zaradi nespametnega zapravljanja, drugič pa ker se tovarišica ne srečuje z JEDRNIMI državami, še z Višegrajskimi NE, ampak samo z muslimanskimi, Irak, Iran, Jemen, Gaza, .......

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 07:32 20.januar 2024.

    Gospa ministrica, vaša izobrazba je za take izjave previsoka, take izjave pritičejo politikom z dokončano malo šolo in tečajem tanga??

  • alojz73 17:38 19.januar 2024.

    Sem imel malo upanja,da bo Pipanova kaj uredila na ministrstvu,ampak da dr.prava naredi tako neumnost je pa nezaslišano.Prihraniti pri cenitvi par tisoč,da zgubiš par miljonov je največja neumnost.