Slovenija
21723 ogledov

Fantu, ki je prepričal dekle, da si odreže roko, denarna pomoč države

Sebastian Colarič Mediaspeed
Center za socialno delo naj bi Sebastienu Abramovu oziroma Sebastianu Colariču, kot se je imenoval pred spremembo imena, dodelil denarno pomoč za premostitev trenutne materialne ogroženosti, poroča Delo.

Center za socialno delo (CSD) enote Ljubljana Moste-Polje je konec marca, tri tedne po tistem, ko je Abramov pristal za zapahi, izdal odločbo, v kateri je ugodil njegovi prošnji za dodelitev denarne pomoči.

Kot izhaja iz odločbe, je Abramov vložil vlogo za 'za premostitev trenutne materialne ogroženosti,' poroča Delo, kjer dodajajo, da je zahtevo vložil na dan, ko je Julija Adlešič, ki si je na Abramovo prigovarjanje v zapestju odžagala roko, predčasno in na lastno željo zapustila bolnišnično zdravljenje zaradi poškodbe roke. Le dva dni pozneje sta vseh pet zavarovalnic zasula z zahtevki za izplačilo zavarovalnine.

Na CSD niso vedeli, da je Abramov v priporu. "V konkretni zadevi je bila vloga za občinsko denarno socialno pomoč vložena januarja, izdana pa je bila 25. marca 2019. Iz vloge in sistema v času odločanja je izhajalo, da vložnik nima lastnega dohodka in nima premoženja. Iz zavarovalnih podlag ZZZS ni izhajalo, da ima oseba zavarovalno podlago, kot jo imajo priporniki, ki jih zavod prijavi v zavarovanje," so za Delo pojasnili na CSD.

Dodali so še, da bodo postopek odločanja za dodelitev denarne socialne pomoči obnovili ter o zadevi odločil ponovno.

Abramov je sicer prejemnik socialne pomoči, obenem pa je začel tudi postopek osebnega stečaja. V osebnem stečaju je tudi Julija Adlešič, ki je poleg staršev Abramova osumljena zavarovalniške goljufije, vredne več kot milijon evrov. Adlešičeva upnikom dolguje okoli 55 tisoč evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Aro 09:44 18.april 2019.

    Ali še kdo dvomi ali se sprašuje, zakaj je bila CSD jem, centrom za socialno delo odvzeta opravilna sposobnost??? In odločanje dano sodiščem? Tele gospe iz CSDjev pa imajo, zaenkrat še samo svetovalno vlogo?? Že nekaj deset let, CSDji niso ...prikaži večo sposobni odločati o ničemer! Niti kurje farme jim ne bi zaupal. Tu bo potrebna res celovita reforma ministrstva in zaposlenih. Nič jim ne laufa niti ne štima. Groza, ki odloča o usodah predvsem ranjljivih in ubogih ljudi.

  • Avatar Zarsianna
    Zarsianna 01:40 18.april 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • marsal 18:26 17.april 2019.

    on se predstavi : sem lep, pameten in komunikativen , poln pozitivne energije !