Slovenija
9304 ogledov

Februar nadpovprečno topel, marec nadpovprečno hladen?

Sneg spomladi Profimedia

Za nami je nekaj izrazito sončnih dni, ko praktično na nebu ni bilo oblačka. Na Arsu so pri tem objavili zanimiv podatek, da so ob takšnem vremenu sateliti "videli" čisto do tal in z nekaterimi senzorji namesto oblakov zaznali površino tal. 

Jasno vreme brez oblačka in toplotni otoki ☀️ Na satelitskih slikah nas običajno zanimajo predvsem oblaki ☁️. A nebo...

Posted by ARSO vreme on Wednesday, March 3, 2021

Ponoči se bo pooblačilo, temperature se bodo spustile na od 1 do 7 stopinj Celzija. Kot napovedujejo vremenoslovci pri Arsu, se bodo jutri čez dan pojavljale krajevne padavine, deloma plohe, ki bodo pogostejše popoldne in zvečer. 

"Meja sneženja se bo spuščala, zvečer in v prvem delu noči na soboto bo lahko ponekod za krajši čas snežilo tudi do nižin. Najvišje dnevne temperature bodo še od 7 do 13 stopinj, popoldne se bo hladilo," napovedujejo na Arsu.

Do sobotnega jutra se bo že večinoma zjasnilo, v soboto čez dan bo pretežno jasno, podobno bo tudi v nedeljo in v začetku prihodnjega tedna. Verjetnost za padavine se bo, še dodajajo n aArsu, povešala od srede naprej, ko bo tudi nekoliko topleje.  

Nadaljevanje marca hladneje?

Pri portalu ciklon.si glede marca napovedujejo, da se bodo izmenjavala toplejša in hladnejša obdobja. 

"Nekateri izračuni kažejo da bi bil marec lahko hladnejši od dolgoletnega povprečja. Do sredine meseca se kaže atlantski tip vremena, razmeroma toplo in občasno spremenljivo vreme z dežjem. Po 15. marcu pa imamo kar izrazito blokado nad Atlantikom in od severa bi lahko dobivali pogoste pošiljke hladnejšega zraka," napovedujejo pri omenjenem portalu. 

Tako kot na Arsu napovedujejo, da se v sredo, 10. marca, obeta sprememba vremena s sekundarnim ciklonom nad Genovskim zalivom. "Lahko pričakujemo poslabšanje vremena s padavinami, meja sneženja bo razmeroma nizko, po nižinah pa bo deževalo. Poslabšanje pa zaenkrat ne izgleda dolgotrajno, morda le kak dan ali dva."

Začela se je meterološka pomlad, če pogledamo mesec mared si lahko obetamo precej dinamičen mesec. Izmenjavala se bodo...

Posted by ciklon.si /srednjeročna napoved on Wednesday, March 3, 2021
Sneženje Prognoza Slovenija Prihaja sprememba vremena, tudi sneg!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.