Slovenija
30843 ogledov

Filmska aretacija pred šempetrsko urgenco, domačini v šoku

lisice pripor aretacija Simbolična fotografija
Prebivalci Šempetra pri Gorici niso mogli verjeti svojim očem, ko je množica policistov in kriminalistom izvedla filmsko aretacijo.

Več zamaskiranih policistov je prejšnji teden aretiralo in vklenilo 40-letnega moškega. "Glede na število policistov so se domačini spraševali, kaj hudega se je zgodilo. Na policiji pojasnjujejo, da so aretirali moškega, osumljenega več nasilnih kaznivih dejanj, po naših informacijah tudi napeljevanja k umoru," piše lokalni časopis Primorske novice

Danes STA dodaja, da je prostost bila odvzeta 40-letnemu moškemu s stalnim bivališčem na območju Policijske uprave (PU) Ljubljana, ki pa naj bi – tako Primorske novice – že več let živel na Goriškem. Kot so pojasnili na PU Nova Gorica, je utemeljeno osumljen storitve več kaznivih dejanj z elementi nasilja, ki so bila izvršena na Goriškem.

Osumljenec je bil v soboto s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po opravljenem zaslišanju zoper njega odredil pripor zaradi nevarnosti vplivanja na priče.

Predsednik novogoriškega okrožnega sodišča Goran Klavora je za Primorske novice povedal, da je tožilstvo proti njemu vložilo zahtevo za preiskavo zaradi kaznivega dejanja izsiljevanja, dveh napeljevanj h kaznivemu dejanju umora ter nasilništva. Sicer pa naj bi bil 40-letnik pred tremi leti kot žrtev vpleten v streljanje v središču Nove Gorice. 

*Fotografija je simbolična

Komentarjev 7
 • Avatar Zoran
  StarMačk 21:36 10.marec 2023.

  Iz napisanega bi se dalo zaključiti, da je nekdo največjo napako naredil pred tremi leti!?

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 17:13 10.marec 2023.

  Ali so poskrbeli da so zakonito pridobili dokaze? Sam vprašam za prijateljico?

 • Grof 16:25 10.marec 2023.

  A imamo kr nekega možkega za precednika, al kaj, a sta oba brez imena in priimka, važna je letnica, Pm