Slovenija
1167 ogledov

Finančna uprava opozarja: danes je zadnji dan

dokumenti denar miza evri bankovci
Danes je zadnji dan za vložitev ugovora na informativni izračun dohodnine.

Tisti, ki so informativni izračun prejeli v začetku junija v drugem svežnju, imajo še danes čas, da vložijo ugovor. V drugem svežnju je bilo 590.109 informativnih izračunov.

Zavezanci morajo informativne izračune dohodnine natančno pregledati in preveriti, če so vključeni podatki o vseh prejetih dohodkih, ki so obdavčeni z dohodnino. "Nato naj navedene podatke primerjajo s svojimi podatki oziroma podatki o dohodkih, ki so jih prejeli od svojega izplačevalca. V kolikor zavezanci ugotovijo, da podatki v informativnem izračunu niso pravilni oziroma so pomanjkljivi ali pa je njihova davčna obveznost prenizko ali previsoko ugotovljena, morajo podati ugovor," je ob izdaji informativnih izračunov opozorila finančna uprava.

Kdor tega ne stori, tvega globo v višini od 250 do 400 evrov.

V ugovoru je mogoče uveljavljati tudi olajšavo za vzdrževane družinske člane.

Če so podatki v informativnem izračunu pravilni, bo ta po poteku roka za ugovor, torej danes opolnoči, postal odločba.

Če pa se zavezanci z informativnim izračunom dohodnine strinjajo, torej ocenijo, da je dejansko stanje takšno, kot je navedeno v informativnem izračunu dohodnine, jim ni treba storiti ničesar, ker bo informativni izračun po poteku roka za ugovor (1. 7. 2019) samodejno postal odločba.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.