Slovenija
6821 ogledov

Francozi Slovencem ukradli srce, v zameno nam ponujajo to ...

svečina, srce Avtor: TIC Svečina
Po objavi svečinskega srca v francoskem turističnem vodiču.

Pretekli teden smo poročali o nekoliko nenavadni promocijski potezi francoskih turističnih delavcev, ki so v vodiču po alzaškem mestu Strasbourg objavili reklamo za alzaško vinorodno območje, na kateri je bila fotografija ene najbolj znamenite slovenske znamenitosti, ceste v obliki srca, ki se vije med vinogradi na Šičniku pri Svečini. 

svečina, srce Nezaslišano Slovenija Francozi ukradli naše svečinsko srce

Fotografija je objavljena na 41. strani publikacije Strasbourg the Guide, turističnega vodiča po pokrajini Alzacija. Francozi pa so jo nekoliko obdelali, na mestu, kjer je sicer Pohorje, je na njihovi fotografiji vasica.

Srce, oglas, Svečina, Alzacija | Avtor:

Predstavniki turistične organizacije v Strasbourgu so najprej pojasnili, da ne gre za njihovo krivdo, pač pa za oglas Vins d'Alsace, turistične organizacije za promocijo alzaškega vinogradništva. Za objavo so se opravičili in v zameno slovenskim turističnim delavcem ponudili svojo znamenito stolnico v Strasbourgu. V isti objavi so pripeli tudi povezano do internetne strani Svečine in pozvali k obisku tega "prelepega srca med slovenskimi vinogradi."


 

Komentarjev 6
  • partizanka 20:17 04.september 2017.

    lepo

  • dzony006 14:15 04.september 2017.

    HA HA, Opravičilo NI DOVOLJ !!! TAKOJ MORAJO PRENEHATI Z REKLAMIRANJEM SVOJE POKRAJINE, ker SVEČINSKO SRCE, SE DOBRO VE KJE JE. Pa kaj nas bodo sedaj neki Francozeki, pa še kdo, kadar se bo kdo spomnil, OKRADLI ZA SVLOVENSKE POKRAJINE, ...prikaži več IZDELKE, PSE, KONJE IN ŠE KAJ !!! PA KAM GRE SLOVENIJA? ZAKAJ PA DRAGO PLAČUJEMO NAŠE VLADARJE; MINISTRE, PA ŠE KOGQA, da se takole SRAMOTIMO PRED SVETOM, ker nhče ne upa NIČ UKREPATI ???

  • wolf.ata 12:32 04.september 2017.

    lepo,kulturen narod se je opravičil,hvale vredno,hrčki nam pa očitno vse,kar lahko vzamejo pa nič,ja,ja....