Slovenija
61796 ogledov

Fronta prinaša močnejše nalive s točo. Kje bo najhuje?

Oblaki
Nad našimi kraji se zadržuje vremenska fronta.

Kot poroča vremenski portal Neurje.si, v zahodni Sloveniji po pričakovanjih že od jutra nastajajo posamezne plohe in nevihte z nalivi. "Danes dopoldan in čez dan se bodo predvsem na Primorskem in Notranjskem ter v delu Gorenjske pojavljale krajevne plohe in nevihte. Vmes lahko nastane tudi kakšna močnejša nevihta s silovitejšim nalivom in točo. Nevihtne celice bodo potovale v smeri notranjosti Slovenije a bodo na svoji poti, ob pomanjkanju potencialne konvektivne energije, oslabele," pri omenjenem portalu sklenejo napoved za danes.

Gibanje padavine spremljajte na tej povezavi.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Vremenoslovci na Arsu dodajajo, da bodo zvečer padavine prehodno zajele tudi kraje na severovzhodu in se ponoči razširile nad večji del države. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Do jutra bo dež v glavnem ponehal. Jutranje temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem okoli 15 stopinj Celzija.

Za jutri na Arsu sprva napovedujejo precej oblačno vreme, čez dan pa se bo oblačnost trgala, ponekod se bo delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, na Goriškem in ob morju do 23 stopinj.

Obeti kažejo, da bo v noči na nedeljo prehodno marsikje spet rahlo deževalo, v nedeljo dopoldne pa bodo padavine večinoma ponehale. Popoldne bo razmeroma sončno in nekoliko topleje. V ponedeljek kaže na suho in sončno vreme.

Napoved od 18. do 23. maja

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

V ponedeljek in torek bodo naši kraji še pod vplivom razmeroma toplega zraka in šibkih vetrov južnih smeri. Od srede naprej kaže na dotok hladnejšega zraka z okrepljenimi severnimi do severovzhodnimi vetrovi, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo v ponedeljek in torek deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v torek bodo možne krajevne plohe in posamezne nevihte. Od srede naprej bo več sončnega vremena, dež bo malo verjeten. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj.

Poletje Pripravimo se Svet Svetovna meteorološka organizacija: Pričakujte takšen junij

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.