Slovenija
7699 ogledov

Furs opozarja: Na ta datum nikar ne pozabite!

FURS Saša Despot
Pomemben rok, ki ga ne smete izpustiti.

Furs opozarja davčne zavezance, ki so prejeli informativne izračune dohodnine z datumom odpreme 30. 6. 2020 in imajo doplačilo dohodnine, da se rok za plačilo izteče 31. 8. 2020.

Evro Slovenija Furs izrekel za 5,8 milijona evrov glob

"Sicer je omenjeni datum natisnjen na plačilnem nalogu, ki je sestavni del informativnega izračuna dohodnine," pojasnjuje Stojan Glavač s Fursa. "Zavezanci, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, rok se je iztekel 30. 7. 2020, jim zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev."

Dohodnina Dohodnina Slovenija Pošte s Fursa se lahko veselite: V povprečju 200 evrov vračila!

Ob tem poudarjajo, da imate tudi pravico, da se odmerjeni davek lahko poravna v več obrokih. "Najenostavnejši in najhitrejši način je plačilo na tri obroke," razlaga Glavač. "V primeru vložitve obrazca ni treba predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov. Roka za vložitev obrazca ni. Priporočamo pa, da ga zavezanec vloži čim hitreje. Najbolje je takoj, ko zavezanec prejme plačilni nalog, ki ga ne more plačati v enkratnem znesku."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.