Slovenija
15227 ogledov

Ganljivo slovo prijateljev od tragično preminulega policista

Umrli 25-letni policist Facebook
Mladi policist, ki je v torek zjutraj izgubil življenje v garderobi krške policijske postaje, je bil med drugim tudi zagnan gasilec.

Primer še vedno pretresa Slovenijo, Kot smo poročali, do nesreče na policijski postaji v Krškem, v kateri je v torek umrl policist, je prišlo, ker se je enemu izmed policistov v garderobi za preoblačenje sprožila pištola, naboj pa je zadel njegovega policijskega kolega.

Kaj natančno se je zgodilo, za zdaj še ni povsem znano, to naj bi pokazala preiskava in interni nadzor, ki ga je odredil v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav. Za zdaj je znano le, da je do dogodka prišlo nekaj pred 6. uro zjutraj v garderobi policijske postaje, ko naj bi se 21-letnik in njegov 25-letni policijski kolega preoblačila. Pri tem je prišlo do sprožitve pištole 21-letnika, krogla pa je zadela 25-letnika.

Slovo gasilskih prijateljev

Pokojni policist je bil med drugim tudi član Prostovoljnega gasilskega društva Tržec. Na Facebook strani društva, ki je zavita v črnino, so objavili posnetek njegovih fotografij, pripisali pa, da bo za vedno ostal v njihovih srcih. 

Tako je tudi v naselju, od koder je prihajal. Sovaščane pokojnega policista je obiskala ekipa Pop TV, reportažo so objavili sinoči. Gasilski prijatelji pokojnika pred kamero niso zmogli, še vedno so preveč pretreseni. 

Predsednica društva Mateja Kirbiš je na robu solza ekipi povedala le, da je bil prostovoljec, mentor in športnik, človek z veliko začetnico. Med drugim se je poleti skupaj z mnogimi gasilskimi kolegi boril z ognjenimi zublji na Krasu in za to prejel zahvalo notranjega ministrstva. 

Tudi v naselju, kjer je živel, ga ne bodo pozabili. Mlad policist in gasilec je organiziral pet mladinskih gasilskih taborov, zaradi njega naj bi v gasilske vrste vstopilo mnogo otrok, znal je povezovati staro in mlado. Bil je tudi član korantov, harmonikar, nogometaš, član športnega društva. Gasilci se bodo njegovemu spominu poklonili s častno stražo. 

prisega pomožnih policistov Po tragediji v Krškem Slovenija Po smrti 25-letnega policista pojasnila strokovnjaka prisega pomožnih policistov Slovenija Slovenija Novo o smrti 25-letnega policista, pištola se je sprožila v garderobi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • radsemastimzmesom 07:20 08.december 2022.

    Fanta nisem poznal, ampak iz parih slik ugotavljam, da je res bil super pubec, kot bi rekli pri nas na Štajerskem. Res žalostno, kakšna tragedija se je zgodila. Kako se mora počutiti tudi drugi fant. Tu žal ni blo boga.

  • Kmodri 17:51 07.december 2022.

    Najboljši odidejo prvi! Bog se ga vedi zakaj je tako. Res žalostno.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:35 07.december 2022.

    Zakaj se dobrim ljudem dogajajo slabe stvari? Zakaj?