Slovenija
87832 ogledov

Novo o smrti 25-letnega policista, pištola se je sprožila v garderobi

prisega pomožnih policistov Anže Petkovšek
Izjava v. d. generalnega direktorja slovenske policije in direktorja PU Novo mesto. Do tragičnega dogodka je prišlo v garderobi krške policije.

Poročali smo že, da je zjutraj prišlo do tragedije na Policijski postaji Krško, kjer je življenje izgubil 25-letni policist. Sprva so s PU Novo mesto poslali informacijo, da je bil leto dni mlajši. 

Z družino pokojnega sta se v brežiški bolnišnici že zjutraj sestala v. d. generalnega direktorja Policije, Boštjan Lindav, in direktor PU Novo mesto, Janez Ogulin, ki sta ob poldveh podala še izjavo za javnost. Lindav je izpostavil, da v tem trenutku še ni moč povedati, kaj je šlo narobe, je pa izpostavil, da sta šla oba policista skozi usposabljanje, tako kot vsi policisti doslej. "Izgubili smo mladega policista na začetku kariere. Nesrečni dogodek, ki ga je zagrešil mlad policist, je toliko bolj tragičen, ker je za posledicami umrl njegov najboljši prijatelj," je dodal.

Janez Ogulin, PU Novo mesto | Avtor: zajem zaslona zajem zaslona
O nesreči, do katere je prišlo v garderobi PP Krško, so bili na PU obveščeni nekaj pred šesto uro zjutraj. "Po prvih informacijah smo izvedeli, da je prišlo do sprožitve strelnega orožja in da je eden od policistov hudo ranjen. Skušali so mu pomagati sodelavci, prišli so reševalci. Ves čas smo upali, da poškodbe vendarle niso tako hude," je povedal Ogulin. Ob 7.12 so prejeli informacijo, da je mladi policist izgubil boj za življenje. Njegov 21-letni sodelavec, ki je bil z njim v garderobi, je še vedno v zdravniški oskrbi. 

Oba mlada policista sta na PP Krško prišla v službo 1. oktobra letos, sicer nista domačina. 

"Obstajajo programi, po katerih se vsi policisti izurijo, tudi v okviru naše uprave imamo programe, v okviru katerih policisti ves čas opravljajo določene postopke, se urijo, dopolnjujejo svoje znanje. Za zdaj še ne moremo reči, da je prišlo do napake pri rokovanju s strelnim orožjem, potrebno po počakati do zaključka preiskave," je izpostavil Ogulin.  

Tako v. d. generalnega direktorja policije kot direktor PU Novo mesto sta ob tej priložnosti izrazila sožalje družini, prijateljem, sodelavcem pokojnega policista. Lindav je izpostavil še, da sodelujejo s specializiranim oddelkom državnega tožilstva in da je sam zahteval še izredni nadzor nad delovanjem PU Novo mesto. 

prisega pomožnih policistov Slovenija Slovenija Zadnja novica: V nesreči s strelnim orožjem umrl 24-letni policist avtocestna policija Promet Slovenija Vozniki, pozor. Pričakujte več policijskih kontrol.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 22
  • malarin 08:22 06.december 2022.

    Po takih informacijah, ki jih dobivamo, dobiš občutek, da imajo slabo orožje in da je bilo to krivo . . .

  • malarin 08:19 06.december 2022.

    Pred kratkim se je tudi v Avstriji (naši najboljši sosedje), zgodila podobna nesreča med sodelavcema. Nič niso skrivali. Poleg tega šef policije mora nositi kapo tako, kot vsi drugi . . . Že zaradi tega bi ga zamenjal. Imamo dosti ...prikaži večdosti nadomestitev . . .

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 06:49 06.december 2022.

    Delovna nesreča.