Slovenija
1806 ogledov

Gasilci črpali vodo, odstranjevali drevesa in prekrivali strehe

Narasle vode na Bovškem Arso
Največ težav so imeli v Posočju in jugovzhodni Sloveniji.

Zaradi močnega deževja so včeraj popoldan in ponoči imeli gasilci veliko dela predvsem na območju Posočja, na Bovškem, Kobariškem in Idrijskem, v Posavju, na Kočevskem in na Koroškem. 

Bovški gasilci so po podatkih republiške uprave za zaščito in reševanje v jutranjih urah v Bovcu posredovali na treh lokacijah, kjer so zaradi močnih padavin iz objektov prečrpali vodo in položili protipoplavne vreče.

Kobariški gasilci so zaradi močnih padavin posredovali na treh lokacija v Kobaridu, kjer so iz objektov prečrpali vodo, postavili protipoplavne vreče in očistili zamašene odtočne jaške. "Gasilci PGD Drežnica so v Drežniških Ravnah preusmerili tok vode, ki je ogrožal objekt in očistili zamašene prepuste," navajajo pri URSZR.

Na Tolminskem postavljali protipoplavne vreče

Zaradi močnih padavin so morali gasilci in močnega vetra so morali gasilci posredovati tudi na več lokacijah v občini Tolmin, kjer so odstranjevali podrta drevesa s cestišč in objekte zavarovali s protipoplavnimi vrečami. Kanalski gasilci so na cesti Doblar - Pušno s cestišča odstranili podrto drevo, medtem ko so morali v Idriji prekrivati streho, ki jo je odkrilo zaradi močnega vetra. Kletne prostore stanovanjskega objekta v Novi Gorici je zalila podtalnica.

Bohinj Močno deževje Slovenija Bohinj: Voda se je dvignila za meter in pol in še narašča!

Gasilci so morali večkrat posredovati tudi v Posavju. "V popoldanskih urah je v občini Brežice meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše," navajajo pri URSZR. V popoldanskih urah je v občini Krško meteorna voda poplavila cestišče regionalne ceste pri Smedniku, v občini Sevnica pa je meteorna voda ogrožala več objektov. Gasilci so prečrpali vodo, zavarovali objekte, delavci Komunale pa so očistili več poplavljenih lokalnih cest. 

Drevo poškodovalo dalnjnovod

Na Koroškem so morali gasilci posredovati v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, kjer so iz kleti in garaže stanovanjske hiše izčrpali meteorno vodo, objekt pa pred nadaljnim poplavljanjem zaščitil.

V Gračnici pri Laškem se je na cesto podrlo drevo. "Poškodovan je telekomunikacijski daljnovod," navajajo pri URSZR. "Gasilci PGD Rimske Toplice so drevo razžagali in odstranili s ceste. Obveščen je bil Telekom Slovenije."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.