Slovenija
23 ogledov

GGM: „Sem osvoboditelj!“

Slovenija 13.01.14, Gaspar Gaspar Misic, po seji nadzornega sveta Luke Koper, Lu Suzana Kos
Predsednik uprave Luke Koper v javnem pismu, kjer opozarja, da je žrtev medijske gonje, tudi sporoča, da je materialno in duhovno priskrbljen za nadaljnjih sto let.

„Luko Koper nismo ugrabili, ampak smo jo osvobodili. Torej nismo ugrabitelji, temveč osvoboditelji,“ se glasi sklepna misel, ki jo je v javnem pismu medijem zapisal predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič. Prepričan je, da je družba, kot tudi sam, žrtev medijske gonje, v ozadnju katere je veliko skritih interesov.

Zakulisni interesi

„V Luki Koper ne želimo polemizirati glede objektivnega novinarskega poročanja, se pa sprašujemo, komu lahko koristi prikazovanje neresničnih dejstev. Morda tistim, ki so bili do včeraj prisesani na luške jasli ali tistim, ki imajo apetite po luškem denarju,“ je zapisal Mišič. Po njegovih navedbah so namigovanja, da je bila Luka z njegovim  prihodom ugrabljena ali zlorabljena, čista demagogija. „Luka Koper je bila v preteklosti okradena s strani tistih, ki se morajo danes zagovarjati na sodišču v primeru odškodninskih tožb, ki so težke več kot 30 milijonov evrov in tistih, ki so jim to omogočili. Da ne omenjamo številnih kazenskih ovadb zoper nekdanje člane uprave,“ pravi.

Je preskrbljen

„V Luko Koper nisem prišel, da bi se okoristil. Tega ne potrebujem. Sem materialno in duhovno priskrbljen za nadaljnjih sto let,“ pribija  Mišič. Ob tem pojasni, da je v Luko prišel na povabilo prejšnjega nadzornega sveta, ki ga je navkljub političnim in medijskim pritiskom imenoval za predsednika uprave, da bi prekinil s prakso izkoriščanja edinega tovornega pristanišča v Sloveniji.  „Vzpostavljamo sistem, ki bo maksimalno transparenten in učinkovit,“ doda.

  Koliko je privarčeval

„Samo pri investiciji v kasete za odlaganje mulja smo prihranili 631.000 evrov. Za gradnjo dodatnih skladiščnih površin na čelu pomola 1 smo preprečili oškodovanje družbe za več kot 1,2 milijona evrov. Ostala manjša, nepotrebna vzdrževalna dela so nanesla še dodaten milijon prihrankov. Z načrtovanjem novih vhodov bomo prihranili 26 milijonov s tem, ko nam ne bo potrebno graditi predvidenega notranjega viadukta, saj je ob carinski ograji že zgrajen viadukt čez železniške tire, ki povezuje obe strani Rižane,“ našteva. Pohvali se tudi, da so skupni prihodki družbe, ki so v zadnjem kvartalu lanskega leta znašali 36,2 milijona, bili najvišji v zgodovini podjetja.

Komentarjev 18
  • ac-dc 20:02 07.februar 2014.

    Do konca življenja priskrbljen? Ja res, nikoli ne veš, kaj te čaka za vogalom.Alko osvobaja, Mišić pa konzumira..

  • stars45 09:43 27.januar 2014.

    Mišič....kako vas ni sram, da širni Sloveniji lažete, skupaj s Staretom in vašimi pristaši!!!??Ali res mislite, da boste s temi pismi ljudi pretentali...tistih, ki vaju poznajo, že ne, nikoli...!

  • Veteran 11:14 26.januar 2014.

    Mišič mogoče si res moralno priskbljen vendar materialno boš priskrbljen za sto let samo, če te vtaknejo v zapor, kar se bo slej ali prej zgodilo.