Slovenija
175 ogledov

Glasujete lahko že danes

Glasovanje Gregor Katič
Pred drugim krogom predsedniških volitev lahko volivci, ki se glasovanja v nedeljo ne bodo mogli udeležiti, glas za enega od kandidatov oddajo na predčasnem glasovanju

Predčasno glasovanje bo potekalo na sedežih okrajnih volilnih komisij, volišča pa bodo odprta od danes do četrtka med 7. in 19. uro. Predčasne volitve bodo potekale tudi na tistih upravnih enotah, kjer okrajne volilne komisije sicer nimajo sedeža, to so Cerknica, Dravograd in Metlika, ter na sedežu Občine Bled.

V drugem krogu predsedniških volitev se bosta pomerila najuspešnejša kandidata iz prvega kroga. Pahor je 22. oktobra prepričal 47,21 odstotka volivcev, Šarec pa 24,76 odstotka. Na volišča je prišlo 44,24 odstotka volilnih upravičencev.

Volivci lahko na predčasnem glasovanju glasujejo le na tisti upravni enoti, na območju katere imajo stalno prebivališče, sicer pa je glasovanje povsem enako kot na dan volitev. S seboj morajo prinesti osebni dokument in se podpisati v volilni imenik.

referendum, volišče, volilna skrinjica Volitve Slovenija Če ste v nedeljo šli na volišče, so o vas zbrali tudi naslednje podatke

Glasuje se tako, da se obkroži številko pred imenom kandidata, ki bosta na glasovnici navedena po naslednjem vrstnemu redu: 1. Borut Pahor in 2. Marjan Šarec.

Volitve 2017 Obvestilo Predsedniške volitve Slovenija "Tega obvestila ne smete vreči stran!"

V prvem krogu predsedniških volitve je predčasno glasoval 28.201 volivec oziroma 1,65 odstotka vseh volilnih upravičencev. To je nekoliko več kot na zadnjih volitvah leta 2012, ko je glas predčasno oddalo 1,36 odstotka volivcev

V sredo pa se bo iztekel rok, do katerega je mogoče zahtevati nekatere posebne oblike glasovanja: na voliščih zunaj kraja stalnega prebivališča, glasovanje na domu ter na volišču, dostopnem za invalide.

Pred drugim krogom volitev, ki bo 12. novembra, se bosta kandidata pomerila še na nekaj televizijskih soočenjih, nekaj pa sta jih prestala že v minulih dveh tednih. V primerjavi s kampanjo pred prvim krogom volitev sta Pahor in Šarec tokrat snela rokavice in nastopata ostreje.

Dijaki Sociala Slovenija Otroka, starega 18 let, enkrat upoštevajo, drugič ne
Komentarjev 2
  • izRODEk 14:59 07.november 2017.

    Edina prava izbira je #bojkot #volitve Pahor je SLAB kandidat za PRS, kar je dokazal z minulim mandatom. Šarec je v resnici preoblečeni Serpentinšek, le lepo govoriti se je naučil in oblekel lepo obleko. Kandidat brez vsebine. Prav tako SLABa ...prikaži več izbira. Bojkotirati volitve je DOBRA odločitev! S tem, ko ne boste volili, boste izbranemu kandidatu odvzeli legitimnost - manj, kot jih bo volilo, manj bo izvoljeni vreden, manj bo štelo, kar bo kasneje povedal! BOJKOT VOLITEV!