Slovenija
15439 ogledov

Golob bo ukrepal glede svetnikov, ki so se izneverili

Robert Golob Daniel Novaković/VladaRS/Flickr
Organi stranke GS bodo obravnavali dogajanje v mestnem svetu MOL, namige o diktaturi Jankovića ostro zavračajo.

V stranki Gibanje Svoboda bodo obravnavali ravnanje svetnikov stranke, ki so na včerajšnji seji MOL glasovali za odobritev povišice za delovno uspešnost direktorici ZD Ljubljana Antoniji Poplas Susič. 
"Odstopanje od obljub, programa in vrednot, ki so jih zagovarjali in na podlagi katerih so dobili zaupanje volivk in volivcev, ni politika Gibanja Svoboda. In za ravnanje, ki ni v skladu s politiko stranke, morajo posamezniki odgovornost prevzeti s svojim imenom in priimkom, ne v imenu stranke," pravijo v sporočilu za javnost in poudarjajo, da stranka podpira stališče ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, da k omenjenemu sklepu ne poda soglasja.

"Janković politično diktira delovanje mestnih svetnikov GS!"

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan meni, da bi bilo svetnike GS, ki so glasovali za povišico direktorici, treba izprašati. "V demokraciji je tako, da vsak glasuje po svoji vesti, prepričan sem, da večina članov Gibanja Svoboda tega ne odobrava. Tiste, ki so dvignili roko, bo treba vprašati, zakaj so to naredili," pravi Bešič Loredan. Svetnika Jasmin Feratović iz Piratske stranke in Tina Bregant (SLS) pa menita, da Janković politično diktira delovanje mestnih svetnikov Gibanja Svoboda.

Ravnanje bodo obravnavali organi stranke

"Namigovanja in celo podtikanja, da včerajšnje glasovanje nekaterih svetnic in svetnikov Gibanja Svoboda na seji mestnega sveta Mestne občine Ljubljana pomeni odstop naše stranke od temeljnih zavez in vrednot ter da je stranka podlegla diktatu ljubljanskega župana, je zato popolnoma neutemeljeno," odgovarjajo v stranki Gibanje Svoboda.

Napovedujejo, da bodo dogajanje v mestnem svetu Mestne občine Ljubljana v kratkem obravnavali tudi organi stranke Gibanje Svoboda. "Mestni in občinski svetnice in svetnice so pri svojih odločitvah sicer avtonomni, a ta avtonomnost s seboj prinaša tudi posameznikovo odgovornost do volivk in volivcev, predvsem v luči tega, ali izpolnjujejo dane obljube." 

Komentarjev 32
  • ginko 08:08 01.marec 2023.

    Diktator po svoji vesti. Golazen je izbrala diktatorja.

  • Naklonsky 19:07 28.februar 2023.

    Svetniki so glasovali ‘po svoji vesti’ in ne po diktatorja mr. Taubija? Še bo hec!

  • Grof 18:28 28.februar 2023.

    Nič ne bo ukrepal, Zoran ga bo stisnu za jajca, tako kot cmeravca Loredan nića