Slovenija
2142 ogledov

Minister po izglasovanju nagrade za direktorico: "Soglasja ne bom dal!"

Ljubljana 19.12.2012 doc. dr. Tonka Poplas Susic (strokovna vodja ZD Lj), novina Saša Despot
"Tiste, ki so dvignili roko, bo treba vprašati, zakaj so to naredili," o poslancih Gibanje Svoboda pravi minister za zdravje.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan se je odzval na potrditev izplačila dodatka direktorici ZD Ljubljana Antoniji Poplas Susič, ki so ga včeraj izglasovali ljubljanski mestni svetniki.  

"Moje osebno mnenje je, da do te nagrade ob vsem, kar smo videli, direktorica Zdravstvenega doma Ljubljana ni upravičena," pravi minister in dodaja: "Sam soglasja ne bom dal!"

Na ministrstvu bodo počakali na zaključek izrednega nadzora v Zdravstvenem domu Ljubljana. Minister je izredni upravni nadzor Zdravstvenega doma Ljubljana in zasebnega zavoda Multimedicus v lasti direktorice zdravstvenega doma Poplas Susič, odredil konec decembra, rezultate pričakujejo do 1. maja. "Glede na to, kaj bo nadzor pokazal, bomo potegnili ustrezne poteze," napoveduje minister. 

"Zdravstveni dom Ljubljana še vedno odstopa po nedostopnosti, precej je pritožb, to bo moral zdravstveni dom urediti sam. Moje mnenje pa ostaja nespremenjeno, za delovanje zdravstvenega doma je odgovorna direktorica," pravi minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. 

Izplačilo dodatka Poplas Susič so podprli tudi svetniki Gibanja Svoboda. Svetnika Jasmin Feratović iz Piratske stranke in Tina Bregant (SLS) menita, da Janković politično diktira delovanje mestnih svetnikov Gibanja Svoboda.
"V demokraciji je tako, da vsak glasuje po svoji vesti, prepričan sem, da večina članov Gibanja Svoboda tega ne odobrava. Tiste, ki so dvignili roko, bo treba vprašati, zakaj so to naredili," pa pravi Bešič Loredan. 

Komentarjev 13
  • Kmodri 09:21 01.marec 2023.

    Jaz bi ji pokazal vrata za nagrado!

  • Naklonsky 19:05 28.februar 2023.

    Uboga reva. Spet se bo opravičeval Jankoviču!

  • Kmodri 18:52 28.februar 2023.

    Požrešnost brez meja.