Slovenija
8279 ogledov

Golob danes razkril enega od ključnih dokumentov o svojem premoženju, a ...

Svoboda Robert Golob Anže Petkovšek Volilna konvencija stranke Gibanje Svoboda, na kateri so predstavili programska izhodišča in kandidate za državnozborske volitve.

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob se je odzval na poročanja medijev o njegovem premoženju in pokazal davčni izpis za leto 2020. Vsi njegovi prejemki so znašali 433 tisoč evrov bruto. Zatrdil je, da je vse svoje prihodke vedno dobil v Sloveniji, v tujini pa nikoli ni imel nobenega podjetja. "Moje premoženje ima znan izvor in nič od ni skrito, še manj pa kje v tujini," je dejal. Odmere dohodnine za leto 2020 sicer ni pokazal, po njegovih besedah zato, ker so na njej tudi podatki o njegovi družini.

Pokazal je tudi izpis pogodbe, kjer je navedena njegova plača - 11.950 evrov bruto oziroma 7 tisoč evrov neto. Variabilni del je 15-odstoten, še nižja pa je po njegovih besedah nagrada za letno uspešnost. 

K temu je dodal še dokument o njegovih prihodkih v letu 2020 - teh je bilo skupno za 214 tisoč evrov. Od tega je plače 75.000, ostalo sta variabilni del in nagrada. Golob je obljubil, da bo vse dokumente posredoval novinarjem. 

"Vsi moji prihodki v letu 2020 se popolnoma ujemajo ne samo s pogodbo, ampak tudi z vsemi podatki, ki so bili že razkriti," je poudaril in dodal, da ni nikoli ničesar skrival "in tudi danes ne bom začel".

Je pa dejal, da ne bo nikoli dovolil, "da mi policijski minister diktira, katere podatke moram dati medijem ali komurkoli drugemu".

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je sicer za Planet TV povedal, da so na ministrstvu glede Gen-I ugotovili kršitve t. i. Lahovnikovega zakona, kar bi lahko letelo tudi na Goloba, a ta je očitke danes zavrnil. Kot je dejal, naj bi ministrstvo izdalo odločbo o prekršku zgolj zato, ker ministrstva na Gen energiji (takrat pod vodstvom Martina Novšaka) niso obvestili pravočasno, da je bila sklenjena kakšna pogodba po 17. 5. 2021, ko je Gen-I postal zavezanec k zakonu. A Golob je pogodbo sklenil že novembra 2016, je dejal, glede tega naj na ministrstvu ne bi imeli pripomb. 

Zavrnil je tudi očitke glede prejema podkupnine oziroma 15-odstotne provizije, kar so mu nekateri očitali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 71
  • Igorgeus 07:53 18.april 2022.

    Zahtevajte dokumente od janeza če upate

  • Avatar VINOVERITAS
    VINOVERITAS 14:58 15.april 2022.

    youtu.be/pXjmQM5b5fw zanimljiv posnetek, pol pa se pred narodom delajo svetnike🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇

  • peter3 09:28 15.april 2022.

    Torej je baraba lagal, ko nas je skusal prepricati, da je imel samo 7 jurjev place.