Slovenija
38204 ogledov

Golob: Dobil sem šest ponudb za prevzem strank, med drugim ...

Robert Golob Mediaspeed
Napoveduje strankarsko strukturo, ki bo "zelo drugačna od obstoječih".

Nekdanji predsednik uprave Gen-I Robert Golob v pogovoru za sobotni Večer med drugim ni izključil možnosti, da bi na prihajajočih državnozborskih volitvah nastopil z novo stranko. Ob tem poudarja, da bo stranka v tem drugačna od že obstoječih. Njegov cilj je svoboda, pravi, in če bo za ta cilj to treba, je tudi pripravljen voditi vlado.

Golob je napovedal, da bo do konca januarja jasno, kako in če sploh bo sodeloval na letošnjih parlamentarnih volitvah, do takrat pa so praktično vsak dan v pogovorih s predstavniki katere od strank ali gibanj. Po njegovih besedah je v zadnjih dveh tednih dobil šest ponudb za prevzem že obstoječih strank, med drugim Pozitivno Slovenijo ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Oto Pestner Volitve Slovenija Nove stranke: Recept, ki še vedno zažiga

"Boljše je, če stvari začnemo na nek način na novo"

"Vendar pa, če sam govorim, da je strankokracija eden od razlogov, zakaj smo se znašli v položaju, v katerem smo, potem prevzem katerekoli uveljavljene stranke ni prava pot. Boljše je, če stvari začnemo na nek način na novo," je ocenil Golob.

Bolj kot stranke so mu osebno namreč bližja civilnodružbena gibanja, a hkrati ugotavlja, da zakon o političnih strankah zelo omejuje način političnega delovanja. Zato se najverjetneje ne bodo mogli izogniti temu, da bodo na volitvah morali nastopili znotraj določene strankarske strukture, ki pa da bo "zelo drugačna od obstoječih".

NEK, JEK, nuklearna, jedrska elektrarna energija Pod streho "To za resno državo ni sprejemljivo"

Njegov cilj je svoboda

Na vprašanje, ali je pripravljen voditi Slovenijo kot predsednik vlade, je Golob odgovoril, da "nihče od nas nima pravice reči ne takrat, ko to zahtevajo razmere in ko dobi zaupanje svojih sodržavljank in sodržavljanov". Njegov cilj je svoboda, pravi. "Če je za to svobodo potrebno, da sem minister, bom minister. Če je za to svobodo potrebno, da sem mandatar in bom zato dobil mandat, potem bom mandatar," je dejal. Dodal je, da je pri doseganju cilje pripravljen sodelovati z vso vnemo in znanjem ter brez predaha.

Komentiral je tudi dogajanje v Gen-I in odgovarjal na vprašanje, kaj bo za njegovo politično reaktivacijo pomenilo, če bo sodišče glede imenovanja vodstva podjetja odločilo njemu v prid. "Logično je, da vodenje podjetja in aktivno udejstvovanje v državni politiki nikakor ne gresta skupaj. Seveda to ni vsem jasno, v tej garnituri marsikdo tega ne razume. Meni je na drugi strani to popolnoma jasno. Vodenje podjetja in politični aktivizem, ki sem se ga šel do zdaj, pa se ne izključujeta, in to na različnih ravneh, od lokalne naprej, dokazujem že dvajset let," je dejal.

Slovenija 18.11.10, Robert Golob, direktor Gen i, energetika, Intervju, foto: Be Slovenija Robert Golob bi rad postal predsednik vlade

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 65
  • Žvižgač 19:20 15.januar 2022.

    Kdorkoli, ki 3 mesece pred volitvami nima stranke, njegov osebni program je boj proti fašizmu in proti Janši je zame nekredibilen populist. To je samo izsiljevanje za njegov com back, vse ostalo pa je nevredno komentirati, sploh pa da se ...prikaži več kdorkoli ukvarja z njim. Nikoli ga ne bi volil. In nobene stranke, ki ni lokalno prepoznavna ampak vse deluje iz centra ali še slabše deluje na eni osebi ni stranka ampak marijino združenje izpod lipe.

  • ico8 19:04 15.januar 2022.

    Na vsak nacin me zanima ponudba st.7(sedem). Mislim, da je (psssst!!!) od Sorosa in mu ponuja par jurckov vec mesecno- cca. 30 000 pa ne turskih lir, in 3 meljone bozi., ops, pri njemu se bo verjetno reklo lazgoscine na ...prikaži več leto. To bi bilo priblizno saaaamo 10% vec kot je do sedaj zasluzil na gonjenju bicikl- generator- strom!!!

  • luka65 18:27 15.januar 2022.

    Z dr. Golobom bo levo-sredinski svetovni nazor za več desetletij vodil Slovenijo! Klero-janšisti bodo morali za mnoga leta nazaj v greznice, iz katerih so z nastopom te avtokratsko-klerodomobranske vlade pripuzali kot golazen! SMC je prvič dobila preko 36% in to ...prikaži več je tudi sedaj realen cilj! Pa-pa janševistični jurišniki, niste vi za EU in svetlobo, le za temo Princa teme!