Slovenija
7746 ogledov

Golob in Bešič Loredan zaradi kritik na štiri oči, takšni so sklepi

Danijel Bešič Loredan
1/3
Vlada RS
Premier Robert Golob in minister za zdravje Danijel Bešič Loredan sta danes na štiri oči spregovorila o vloženi interpelaciji o delu ministra. Strinjala sta se, da gre za nov manever SDS, s katerim nadaljujejo politizacijo namesto iskanja rešitev za zdravstvo. Temu pa je bil namenjen tudi velik del današnjega srečanja funkcionarjev Svobode.

Poslanci, ministri in drugi funkcionarji iz vrst največje vladne stranke so namreč danes več ur za zaprtimi vrati zasedali na Brdu pri Kranju, kjer so tik pred parlamentarnimi počitnicami opravili bilanco doslej opravljenega dela. Po navedbah Gibanja Svobode so tako opravili "temeljit pogovor o dosedanjih dosežkih stranke in se dogovorili o usmeritvah za prihodnost".

Ob robu srečanja pa sta se pogovor opravila tudi predsednik vlade Golob in minister za zdravje Bešič Loredan, ki ga je minuli teden doletela interpelacija, v kateri mu največja opozicijska stranka SDS očita poslabšanje razmer v zdravstvu, med drugim podaljšanje čakalnih dob v zdravstvu ter neizpolnjene in prelomljene obljube o časovnici napovedane zdravstvene reforme.

V interpelaciji tako premier kot minister vidita še enega v vrsti manevrov SDS, so po srečanju navedli v Svobodi. Tako Golob kot Bešič Loredan sicer vsebine same interpelacije za zdaj še nista komentirala.

Obenem so v stranki danes poudarili, da dostopno, učinkovito, kakovostno in finančno stabilno javno zdravstvo tudi v prihodnje ostaja prioriteta tako Gibanja Svoboda kot vlade. To je po trditvah stranke tudi enotno sporočilo udeležencev današnjega sestanka.

V zadnjih tednih je bilo sicer zaznati nezadovoljstvo s potekom zdravstvene reforme tudi v koalicijskih vrstah, v največji vladni stranki pa po današnjem sestanku odgovarjajo, da so prvi pomembni koraki na poti do zastavljene zdravstvene reforme že storjeni. Že v četrtek se po njihovem mnenju obeta "zgodovinski dan", saj bo DZ obravnaval novelo zakona, ki prinaša preoblikovanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Glede na moč koalicije, ki ima v DZ 53 glasov, podpora zakonu glede na dosedanje napovedi koalicijskih poslancev ni vprašljiva.

Komentarjev 20
 • Avatar Leon
  Leon 09:16 06.julij 2023.

  SDS je vedno proti Slovencem .

 • Vrtnica 08:22 06.julij 2023.

  Vsa vlada je gnila !! Ne samo Loredan in Golob , treba je vstrajati naj gre ta vlada k vragu in raspisati nove volitve .

 • h4ck3r 08:05 06.julij 2023.

  Kaj tile üe vedno verjamemo, da je na vse odgovor "smo proti SDS in proti Janši"? Predvolilni časi so mimo dobili ste volitve, sestavili ste koalicijo s katero imate zagotovljene možnosti za veliko večje spremembe, kot jih je imelo nekaj ...prikaži več prejšnjih vlad, sedaj se pa dokažite. Ker če bo JJ res odšel in bo SDS bolj tiho...hmmm slabo se vam piše na naslednjih volitvah ob trenutnih rezultatih in 1001 novi dajatvi.