Slovenija
6392 ogledov

Golob jasno glede Ukrajine v Evropski uniji

Robert Golob Vlada RS
Slovenski premier med obiskom v Bruslju tudi glede Ukrajine.

Slovenski premier Robert Golob je na današnjem srečanju s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen v Bruslju podprl podelitev statusa kandidatke za članstvo v EU Ukrajini. Obenem je poudaril tudi pomen enotnosti Evropske unije v odzivu na rusko agresijo na Ukrajino.

"Izrazil sem podporo Slovenije, da Ukrajina dobi status kandidatke. To smo na vladi včeraj tudi potrdili in to sem zelo jasno povedal," je v izjavi za medije po srečanju s predsednico komisije povedal Golob. Pričakuje, da bo komisija v petek podala pozitivno stališče glede podelitve statusa kandidatke za članstvo v EU Ukrajini.

Tudi glede Zahodnega Balkana

Ob tem je priznal, da so trenutno Ukrajina, Gruzija in Moldavija tiste države, ki so neposredno ogrožene. "Vendar se stvari lahko hitro zasukajo in včasih je boljše delovati preventivno. V Sloveniji verjamemo, da je Zahodni Balkan območje, ki si zasluži odločno in ambiciozno politiko Evrope," je poudaril.

Dodal je sicer, da procesov podelitve statusa kandidatke Ukrajini, Gruziji in Moldaviji Slovenija ne povezuje z Zahodnim Balkanom. Ne bi pa želeli, da se prezre to območje, je dodal premier, ki je na svoji prvi poti v tujino, odkar je pred nekaj tedni prevzel položaj.

Glede siceršnjega odziva Evrope na rusko agresijo v Ukrajini je poudaril, da mora biti ta enotna. To že drži glede tega, da je treba Ukrajino podpreti in da je ruska agresija nedopustna. "Na tem moramo delati. Vse ostalo so za nas nianse," je Golob dejal o različnih stališčih o odzivu na rusko agresijo, ki se pojavljajo v Evropi in Sloveniji.

Emmanuel Macron Olaf Scholz Mario Draghi obisk Ukrajine Svet Macron, Scholz in Draghi na obisk k Zelenskemu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Naklonsky 12:52 17.junij 2022.

    Jasno glede do Ukrajine?! Ma dajte, no! Meša drek in bluzi - vsi se mu samo nasmihajo in si mislijo svoje!

  • andrej084 20:51 16.junij 2022.

    Spet smo poslali Cerarja v Bruselj. Upam le, da Goloba ne bo uspel nategniti kakšen hrvaski komik, ki se bo predstavljal za pv , pa da ne bo takoj začel govoriti po naše...

  • QSprm 20:11 16.junij 2022.

    Vsaj polovica njegovih ljubilejno v cetrto nategnjih ovac se bo cemrilo do poletja, ostala polovica pa jeseni. Ko boste placelavli bolestne umotvore te skorumpirane sodrge po 5€ za liter bo prepozno.