Slovenija
904 ogledov

Golob ostaja na bolniški, to bo moral danes namesto njega storiti Mesec

Premier Robert Golob po operaciji kile v UKC Ljubljana Instagram
Iz urada vlade za komuniciranje so sporočili, da premier Robert Golob, ki je prejšnji teden prestal operacijo dimeljske kile, po operaciji še okreva in po nasvetu zdravnikov ostaja v bolniškem staležu.

Današnjo sejo vlade bo tako vodil podpredsednik vlade in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec, ki ga v tem času nadomešča Roberta Goloba. Premier je za nadomeščanje v času bolniške odsotnosti izbral Mesca, saj je v primerjavi s Tanjo Fajon, ki je prav tako podpredsednica vlade, več v Sloveniji. 

 Premierja Goloba so zaradi težav z dimeljsko kilo operirali prejšnji petek, dan za tem je bil odpuščen. Iz premierjevega kabineta so kasneje sporočili, da naj bi že od sredine prihodnjega tedna, to je od danes, normalno opravljal delovne obveznosti.

Vlada bo na današnji seji predvidoma potrdila predlog zakona o obnovi in razvoju po avgustovski ujmi,ki bo podrobno opredelil sanacijo po poplavah in plazovih ter vire njenega financiranja. 

Mesec bo namesto Goloba tudi slavnostni govornik na državni proslavi ob dnevu Rudolfa Maistra danes ob 20. uri v Mariboru. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • Ender3 15:20 22.november 2023.

    Iluzorno je bilo pričakovati, da bo Golob kljub laparoskopskem posegu tako hitro okreval. Morda bi bila klasična operacija v lokalni anesteziji kljub večji brazgotini bolj ustrezna. Vsakakor ima pravico premier dobro okrevati brez pritiskov politike in javnosti.

  • ico8 10:01 22.november 2023.

    Lunatik prav fino pase za govor v MB, ker potem en izdajalec zlovenije govori o drugem- se vecjem, ki nas je ze pred vec kot 100 leti prodal balkanskim bizantincem!!! Yugoprodane duse!!!