Slovenija
22404 ogledov

Golob postavil ultimat. Do srede pričakuje pojasnila.

Robert Golob in Viktor Orban Flickr
Predsednik vlade je v. d. generalnega direktorja policije zaprosil tudi za pojasnila, ali je kdorkoli od ministrov, državnih sekretarjev in drugih funkcionarjev, vključno z ministrico za notranje zadeve, želel pridobiti informacije o konkretnih postopkih, ki jih vodi policija, oz. vplivati nanje, so zapisali.

Predsednik vlade Robert Golob od v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava do srede pričakuje pojasnila, kdo in kdaj je v času mandata te vlade izvajal politični pritisk nanj ali na policijo, vključno z ministrico za notranje zadeve Tatjano Bobnar, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Predsednik vlade se je z namenom dodatne razjasnitve obrnil na v. d. generalnega direktorja policije, da do srede, 7. decembra, pojasni, kdo in kdaj je v času mandata te vlade izvajal politični pritisk nanj osebno ali na policijo in njene predstavnike. Predsednik vlade je v. d. generalnega direktorja policije zaprosil tudi za pojasnila, ali je kdorkoli od ministrov, državnih sekretarjev in drugih funkcionarjev, vključno z ministrico za notranje zadeve, želel pridobiti informacije o konkretnih postopkih, ki jih vodi policija, oz. vplivati nanje, so zapisali.

Dopoldne se je sicer premier sestal z notranjo ministrico Tatjano Bobnar, s katero sta ugotovila, da "se strinjata v marsičem, razhajata pa se glede očitkov o politizaciji dela policije", so zapisali v premierjevem kabinetu.

Tatjana Bobnar Boštjan Lindav Slovenija Napeto med Bobnarjevo in Golobom, z ministrstva sporočajo to

Na področju migracij se strinjata, a ...

Med drugim sta se pogovarjala tudi o migracijah, kjer ni bilo nobenih razhajanj, je ocenil Golob. Verjame, da je bilo na področju migracij celotno delovanje v zadnjih mesecih popolnoma ustrezno in da bo tudi naprej ustrezno, je dejal ob robu srečanja s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom na gradu Strmol.

Notranja ministrica Tatjana Bobnar se je sicer znašla v središču vse glasnejših ugibanj, da bi ob uveljavitvi sprememb zakona o vladi prišlo še do drugih menjav v Golobovi ministrski ekipi.

Bobnarjeva na vladi ni uspela ravno s predlogom za imenovanje Boštjana Lindava na mesto generalnega direktorja policije s polnim mandatom. Po vnovičnem imenovanju Lindava kot v. d. generalnega direktorja je ministrica v izjavi za medije pretekli petek poudarila, da se mora politika končati pred vrati generalnega direktorja policije. Na tem stališču pa bo vztrajala, četudi jo bo to stalo ministrskega mesta, je napovedala. Tako zahteven resor lahko po njenih besedah namreč vodiš le z ekipo, ki ji zaupaš. "Ne z ekipo, kot jo morda želi sestaviti nekdo drug," je poudarila.

Na vprašanje, če ima občutek, da od njega zahtevajo politični obračun v policiji, pa je pretekli petek Lindav odgovoril: "Dejstvo je, da ves čas zagovarjamo vse kadrovske premike zgolj in samo na podlagi strokovnih argumentov, na podlagi tehtnih analiz, seveda v skladu z delovnopravno zakonodajo, in nikoli in nikdar tega načela ne bom prekršil."

dezurni@styria-media.si

Položnice, računi, elektrika, stroški, denar, finance Slovenija Tega se delodajalci zdaj najbolj bojijo
Komentarjev 23
 • Avatar Leon
  Leon 09:25 06.december 2022.

  Jasno je da si dr. Golob želi čistih računov in jasnih odgovorov na določena vprašanja za vsako ministrstvo posebej ,kar je napovedal v svojem predvolilnem programu . Kdor želi delati skladno z vlado bo ostal nasprotno se ga zamenja .

 • h4ck3r 07:44 06.december 2022.

  Berem in berem...nekaj se mi zdi fascinantno...kaj so razlogi da g.Lindava niso potrdili? Nezaupanje lastni ministrici? Zakaj se mora zagovarjati Lindav, če sploh ni, vsaj javno znano, kaj mu očitajo, da ga niso potrdili? Spet kakšen kikiriki razlog ali je ...prikaži več kaj bolj konktetnega?

 • jakec1575 23:20 05.december 2022.

  Pa se vprasanje za goloba in sdsovce. Zakaj 500mio za Hse? Zaradi njihove nevizionarske politike blaganje v tes6? Placujemo skozi ceno elektrike sedaj se skozi proracun? Ce firmi ne gre, se zniza place za 20-30%. Zakaj nikoli v energetiki ki ...prikaži več ima najvisje place? https://www.delo.si/gospodarstvo/novice/polmilijardna-dokapitalizacija-hse/

Sorodne novice