Slovenija
943 ogledov

Golob prizadetim obljubil, da ne bodo le številka na papirju

Robert Golob ob ogledu škode Kabinet predsednika vlade RS
Predsednik vlade si je danes popoldan ogledal posledice neurij v vaseh Orehovec in Pišece v občini Brežice.

Premier Robert Golob je po pogovoru z lokalnimi prebivalci in brežiškim županom Ivanom Molanom poudaril, da je treba narediti dvojno oceno škode na kmetijskih zemljiščih, in sicer neposredne škode na letošnjem pridelku in škode, ki bo terjala obnovitev nasadov in vinogradov. 

Domačinom je obljubil, da bodo poskušali najti način, kako jim priti hitreje naproti s pomočjo. Morda bi lahko pomagalo tudi dejstvo, da gre zaradi ozkega pasu, v katerem je nastala škoda, za posamezne prizadete kmetije. "Tako da bo mogoče to eden od kriterijev, ki bodo pomagali, da lahko gremo hitreje naprej," je dejal, čeprav je priznal, da jasnih odgovorov o tem, kako hitro do pomoči, še nima.

Zlasti pa je domačinom obljubil, da vlada nanje ne bo pozabila in da ne bodo le številka na papirju.

"Pripadniki enot za zaščito, reševanje in pomoč so s svojim hitrim odzivom na terenu prizadetim prebivalcem nudili takojšnjo pomoč z odstranjevanjem podrtih dreves, prekrivanjem odkritih streh, črpanjem meteorne vode, gašenjem požarov in ostalimi intervencijskimi ukrepi. Za požrtvovalnost, ki jo izkažejo vedno znova, se jim iskreno zahvaljujem. Gre za veliko naravno nesrečo, kjer bo potrebna tudi pomoč države," je povedal predsednik vlade dr. Golob.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 10:34 16.julij 2023.

    g. Premier, moj mož vas vabi na nedeljsko kosilo, ker se boji da se boste samo z zelenjavo ob Tini popolnoma posušil. Mi vsi, tudi sosedje, vas vabimo na tradicionalni slovenski piknik, da se boste vsaj enkrat pošteno najedli in ...prikaži več okrepili kosti in mišice !

  • Vrtnica 09:07 15.julij 2023.

    Dal bo samo kar je svobodnjakov levičarjem in sd , kakor so navajeni rdečkarji.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 07:09 15.julij 2023.

    Se mi je zdelo, da bo spet eno samo jamranje in ovčje meketanje tule brati....Vendar je Golob prvi premier, ki je lepo javno povedal " Sem mislil, da se da te zadeve urediti hitreje, ampak temu ni tako"...Zato bo vlada ...prikaži več poiskala druge poti izven utečenih birokratskih polžjih postopkov...Kreteni očitno ne vidite razlike, jamrajte torej, razmišljanja in logike pač niste sposobni..