Slovenija
2935 ogledov

Golob razkril še eno kandidatko

Robert Golob Anže Petkovšek Prva ustanovna seja Državnega zbora.
Kandidatka za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo Irena Šinko, so za STA potrdili v Gibanju Svoboda, v katerega kvoto sodi ta resor.

Irena Šinko je trenutno višja svetovalka na oddelku za okolje in prostor na Upravni enoti Murska Sobota. Pred tem je bila med letoma 2010 in 2018 direktorica Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS. Na čelu sklada jo je leta 2018 nasledila dotedanja kmetijska ministrica Irena Majcen.

Šinkovo so po poročanju časnika Delo v Gibanju Svoboda izbrali med tremi možnimi imeni, poleg nje sta bili potencialni kandidatki tudi Darja Majkovič in Nataša Kopušar.

Irena Šinko je po izobrazbi univerzitetna diplomirana inženirka zootehnike ter univerzitetna diplomirana pravnica. Do imenovanja na čelo sklada kmetijskih zemljišč leta 2010 je bila vodja oddelka za kmetijstvo in gospodarstvo na Upravni enoti Murska Sobota.

Svojo poklicno pot je začela kot tehnolog v ABC Pomurki in nadaljevala kot kmetijska inšpektorica na Medobčinski inšpekcijski službi občin Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota ter kot učiteljica strokovnega predmeta živinoreja na Srednji kmetijski šoli Rakičan.

Preostala dva kandidata za ministrski mesti so vendarle potrdili tudi v Levici, ki ji bosta pripadla resor za kulturo in resor dela, družine, socialnih zadev in enakih možnosti. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • eminenca 16:21 17.maj 2022.

    gozdarstvo in prehrana je dina logična rešitev dolgoročnega stanja, torej lakote in vsega monajkanja ... v gozdu dobimo vse ... no skoraj vse, pozimi malo težje, ampak zato imamo stare borce, partizanske strokovnjake, ki nam vedo marsikaj povedat, mislim če ...prikaži več so še živi, oz. če so sploh sposobni komunicirat, ... drugače pa , ja gozd res bogat

  • eminenca 15:39 17.maj 2022.

    pa sej to ne more človek verjet, čaka samo še gospodarsvo za zapraljanje čas in denarja, kar je že itak več kot polovica ministrstev in bodo tudi delali tako ... dokler jim nihčenič ne ukaže se ne premaknejo, razen na ...prikaži več kavo in wc ... norčevanje iz cele države kot je to stalnica, mi mamo zaloge keša, da se lahko zajebavamo, al se ga sposodimo ... neomejeno ... slovenistan- posebna država, ki lahko dela kar hoče

  • Avatar luckyss
    luckyss 15:17 17.maj 2022.

    Čuden tič tale Golob...."Nastavlja" ljudi iz stroke in ne po politični pripadnosti, kot Janez...Le kam to pelje ;))