Slovenija
19292 ogledov

Ali Golob s tem odpira fronto z Jankovićem?

Robert Golob epa
Novela zakona o vladi med drugim prinaša novosti glede razrešitve direktorjev zavodov.

Vlada je v želji po učinkovitejšem delu zavodov pripravila novelo zakona o zavodih, ki prenavlja tudi področje razrešitve direktorjev zavodov. S prenovo naj bi zagotovili bolj zadovoljive rezultate in nemoteno delovanje zavoda, poroča Delo. 

Zakon o zavodih iz leta 1991 ne omogoča učinkovitega vodenja in upravljanja izvajalcev javnih služb po oceni ministrstva za javno upravo. V to vštevajo tudi področje imenovanja in razrešitev odgovornih oseb. Na določene pomanjkljivosti naj bi nakazovale tudi analize ministrstev, poročila o nadzoru računskega sodišča, poročila svetov javnih zavodov in ne nazadnje strokovne javnosti. 

robert Golob, tina gaber Slovenija Golob: Ločujem se, s Tino in otroki že nekaj časa živimo skupaj

Na ministrstvu za javno upravo so prepričani, da mora ustanovitelj dolžnost ukrepati, ko stvari ne tečejo tako, kot bi morale. Po informacijah Dela naj bi novela pomenila pripravo terena za določene kadrovske menjave, predvsem na področju zdravstva oziroma zdravstvenih domov, mogoče tudi ko gre za RTV Slovenija. 

Novela zakona predvideva prenovljene razloge za razrešitev direktorjev zavodov, pri čemer bi ustanovitelj moral v vsakem primeru obrazložiti razloge, zaradi katerih želijo razrešiti direktorja. 

Odpirajo pot za menjavo direktorice?

Robert Golob, Danijel Bešič Loredan in Zoran Janković | Avtor: Prtscr Prtscr
Ena tistih, ki bi lahko bila na udaru, je direktorica Zdravstvenega doma Ljubljana Antonija Poplas Susič, ki ima podporo ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Čeprav so mestni svetniki Gibanja Svoboda glasovali za izglasovanje nagrade za uspešnost direktorici, pa se v stranki Gibanje Svoboda s takšno potezo niso strinjali. V Delu se tako sprašujejo, ali bi lahko po ohladitvi odnosov med predsednikom vlade Robertom Golobom in Milanom Kučanom prišlo tudi do ohladitve med Golobom in Jankovićem. 

Spomnimo, v začetku leta so za skupno mizo sedeli Golob, Janković in minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Počilo je pred novoletnimi prazniki zaradi razmer v zdravstvenem domu Ljubljana. Minister je decembra uvedel izredni upravni nadzor na delovanjem ZD Ljubljana, na kar naj bi ga Janković opozoril, naj ZD Ljubljana in tamkajšnjo direktorico pusti pri miru. 

Golob je oba akterja posedel za skupno mizo, rezultat pa je bil, da se je moral minister za zdravje opravičiti ljubljanskemu županu. 

Robert Golob Slovenija Golobu se slabo piše, to se mu še ni zgodilo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • Stane Adamič 11:24 29.marec 2023.

    Golob in Jankovič sta eno in isto, se pa seveda ve kdo je DON.

  • Grof 10:21 29.marec 2023.

    Mali drekač bo še, klečal pred Jankovičem, nebo v nebo roke vil in prosil odpuščanja kot pohabljeni Loredano, dvoživka, …

  • Soljatar 10:10 29.marec 2023.

    Golob in Jankovic sta eno in isto... pa kje eni živite?....Jankovic je Golobov mentor, to se ve...Jankovic je prek Goloba trenutno na oblasti, če hočte čist točn vedt, kako stvari stojijo.

Sorodne novice