Slovenija
308 ogledov

Golob: Srčika kulture je v solidarnosti in delu za skupnost

Robert Golob Epa
Zapis premierja ob kulturnem prazniku.

Premier Robert Golob je ob kulturnem prazniku zapisal, da nas ta dan opominja na pomen kulture v naši zgodovini in pri oblikovanju identitete. Po njegovih besedah je to tudi priložnost, da se spomnimo ustvarjalcev, ki so slovenski jezik, tradicijo, znanje in ustvarjalni potencial ponesli v svet in gradili globalno prepoznavnost naše kulture.

"Kultura ni le steber naše identitete in državotvornosti, je neskončno gibalo ustvarjanja, odkrivanja, raziskovanja in beleženja vsega, kar izgrajuje nas in naš kolektivni prostor. Je ljubezen do slovenske besede tudi v časih, ko je bila zatirana, ozmerjana in preganjana. Naša odgovornost je, da kulturi namenjamo spoštovanje in pomen, ki si ga v družbi zasluži in s ponosom podpiramo slovenske ustvarjalke in ustvarjalce. Srčika kulture je v solidarnosti in delu za skupnost, ki je vključujoča in skrbi za blagostanje vseh," je zapisal v poslanici, ki so jo posredovali z urada vlade za komuniciranje.

Kot je še opozoril, se je njegova ekipa zavezala, da bo vlagala v kulturo in gradila družbo, ki bo temeljila na spoštovanju in kulturnem dialogu. "Gradimo nove prostore za Arhiv RS, v pripravi je tudi potrebna dokumentacija za izgradnjo novih nacionalnih stebrov kulture, ki si jih Slovenija nedvomno zasluži - SNG Drama Ljubljana in NUK 2," je ponazoril dosežke in načrte vlade.

robert golob, tina gaber kakšni pogledi ... Magazin Takole sta se Robert Golob in Tina Gaber včeraj gledala v Cankarjevem domu Robert Golob na koalicijskem vrhu Slovenija Slovenija To se je zgodilo z Golobovo milijonsko nagrado

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • LukaMB 20:27 08.februar 2023.

    Dvigni moji mt in fotru penzijo ne pa da si jih oskubil posran Golob, vse je dražje, povišanj bi moralo biti x2, tukaj sem celo na strani JJ, on je več naredil za penzionerje.

  • mirror 14:28 08.februar 2023.

    Vleka prašičjega trupla po Ljubljani ni kultura. Dojenje psa tudi ni kultura. Zažiganje križa na Strunjanu tudi ni kultura. Oblačenje nosečnice v razrezano slovensko zastavo tudi ni kultura. Priročnik ministra za solidarno prihodnost tudi ni kultura. FotoPUB ni kultura.

  • mirror 14:24 08.februar 2023.

    To ni kultura, če sebi deliš milijone, upokojence pa prevaraš z enkratnim dodatkom.