Slovenija
10892 ogledov

Golobovi v tožbo RTVS, če se ne ugodi njihovi pritožbi

Avtobus Gibanja Svoboda Gibanje Svoboda
V Gibanju Svoboda v okviru kampanje z avtobusom po Sloveniji.

Ob današnjem prvem dnevu potovanja po državi se je "avtobus Svobode" ustavil tudi v Ljubljani. Avtobus bo sicer na poti vsak dan, obiskoval bo različne regije in kraje po Sloveniji. 

V današnjem nagovoru v prestolnici je predsednik stranke Robert Golob napovedal tožbo Radiotelevizije Slovenija (RTVS), v kolikor ne bodo ugodili njihovi pritožbi, da se jih v predvolilnih soočenjih obravnava kot parlamentarno stranko. Tak status so namreč v ponedeljek na RTVS dodelili Naši deželi Aleksandre Pivec. V Gibanju Svoboda so se pritožili, RTVS mora na pritožbo odgovoriti do danes zvečer.

"Iskanje interesa ene stranke in enega vodje"

V Gibanju Svoboda so prepričani, da je v interesu javnosti, da se vsi kandidati, ki so resni pretendenti na teh volitvah, predstavijo v enaki meri, "ne pa zlobna interpretacija zakonov", je dejal Golob. "Ravno ta diskriminacija med nami in Našo deželo jasno pove, da RTVS nima namena iskati interesa javnosti, ampak interes ene stranke in enega vodje," je ocenil Golob. 

Po njegovi napovedi bodo bojkotirali vsa soočenja na RTVS, dokler njihovi zahtevi ne bo ugodeno.

Robert Golob Slovenija Pivčevi dovolijo soočenje z Janšo, Golobu pa ne

Za odstranitev žice

Jutri bo avtobus Svobode obiskal Belo Krajino, kjer si bodo ogledali tudi rezilno žico na meji. Golob je napovedal, da bo njihovo prvo simbolno dejanje odstranitev žice na meji. Tamkajšnji prebivalci so bili po Golobovih besedah sprva prepričani, da jim bo ta žica zagotovila varnost, a da jim le omejuje svobodo gibanja, zato jo bodo v Gibanju Svoboda simbolno odstranili, saj slednje zagotavljajo že v imenu. "In žica je tipični primer nesvobode," je dejal Golob.

Glede drugega bloka Nuklearne elektrarne Krško (Nek) je Golob dejal, da je jedrska energija naravni zaveznik v borbi za razogljičenje planeta. Vendar pa je po njegovem mnenju pred odločitvijo o kakršnikoli novi investiciji treba preučiti vse možne metodologije, dobavitelje, pripraviti temeljito investicijsko dokumentacijo in jo revidirati v tujini pri neodvisni mednarodni instituciji. "Šele takrat bomo takšen predlog potrdili na referendumu," je dodal.

Ugibanja o imenovanju Blaža Koroška na čelo podjetja Gen energija pa je komentiral z besedami, da gre za "sovražni prevzem podjetja s strani vladajoče politike".

Aleksandra Pivec Slovenija V DeSUS ogorčeni nad odločitvijo RTVS, na nogah tudi Bratuškova in Golob

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 46
  • eminenca 10:32 30.marec 2022.

    zgodba se ponavlja, človeka "ustvarijo" za liderja, primer bratušek, cerar, šarec in zdaj holob ... iz nič ga ustvarijo ... in ravno te ankete so nevarne, ker dajejo usmeritev volilcem, koga naj volijo, ker folk je zmeden, ima polno glavo ...prikaži več virusa, vojne, reklam, tv in vse te solate ... no potem pa si reče "aha, ta holob ne more biti slab, če ga tolk ljudi podpira, ja dejmo ga volit" ... to je pretkana strategija mešetarjenja iz ozadja in veliko basanje ... ankete preprosto povedo koga volit

  • rd2dmk2 10:24 30.marec 2022.

    in še to in kdaj bo ta anketa izvedena ? sicer pa a veste kako se anketa izvede ?no hitro se včlanite na mediano ( lahk vam dam moj link , da bom dobival procente od vaše udeležbe, ja dragi ...prikaži več moji , plačajo za udeležbo v anketah ) in potem bo prvo vprašanje " se deklarirate za levega ali desnega ?" potem pa lahko sledi .. hvala ne ustrezate cilnji množici ankete.. pa ne bodo spraševali ali kadite pipo ali cigaro ...

  • eminenca 10:22 30.marec 2022.

    kot prvo, bi bilo higienično, da pojasni kako je lahko v DRŽAVNEM PODJETJU imel tako visoko plačo , oz. pokaže naj pogodbo, da bo javnost seznanjena kdo mu je podpisal take dohodke in še nagrado ob koncu leta ... pa ...prikaži več naj za začetek tistega ovadijo, to bi blo bolj pošteno