Slovenija
22 ogledov

Gorenje: o dokapitalizaciji niso odločali

Gorenje Žurnal24 main
Delničarji Gorenja na današnji skupščini niso odločali o pooblastilu upravi za dokapitalizacijo, saj je uprava družbe to točko umaknila z dnevnega reda.

Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac je pojasnil, da bodo predlog o dokapitalizaciji natančneje razdelali, o njem pa bodo delničarji odločali na skupščini, ki bo sklicana do konca leta.

Bobinac je tudi dejal, da sta točko o dokapitalizaciji uprava in nadzorni svet Gorenja z današnje skupščine, na kateri je bilo zastopanega 58,98 odstotka kapitala, umaknila na podlagi dogovora z nekaterimi večjimi delničarji družbe.

"V novem predlogu bomo bolj natančno določili obseg, strukturo in ceno delnic ter vse postopke v zvezi z dokapitalizacijo, ki nam bo omogočila, da še bolj uspešno dosegamo strateške cilje in da izboljšamo kapitalsko strukturo," pravi Bobinac.

Prvi mož Gorenja je tudi poudaril, da v družbi resno razmišljajo o vstopu na kakšno tujo borzo, saj ne želijo biti talec slovenskega kapitalskega trga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.