Slovenija
44 ogledov

Goršek, je to vredno šefa policije?

Kaj menite, bi se zgodilo vam, če bi vozili neregistriran avtomobil?

Borut Hočevar. | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Odslej se lahko brez skrbi vozite z neregistriranim avtom – če je v lasti vašega partnerja.

Tako lahko sklepamo po ravnanju direktorja policije Janka Gorška. Spomnimo, Goršek je vozil neregistriran službeni avto, policisti so ga ustavili in opomnili, potem pa se je, kot kaže, nemoteno odpeljal naprej.

Če bi ustavili vas, bi vam sneli tablice, avto odstranili iz prometa in morda še na vaše stroške poklicali vlečno službo. Tako je bilo doslej. Po novem pa imate krasno opravičilo. Če je avto registriran na vašega partnerja, lahko rečete policistu: "Veste, avto je možev, on skrbi za dokumente, zato nisem vedela, da je registracija potekla. Ne skrbite, mož bo takoj jutri vse uredil." In se odpeljete naprej. Tako kot se je odpeljal Goršek s službenim avtom.

Šef policije je resnično zadnja oseba, ki se sme požvižgati na prometne predpise. Če se danes nekaznovano vozi z neregistriranim avtomobilom, bo jutri morda telefoniral med vožnjo, pojutrišnjem pa ... Goršek, se boste opravičili državljanom? Vsaj zaradi slabega zgleda mladini. Ali pa boste raje kar odstopili ...

Komentarjev 6
  • xy 09:31 02.februar 2012.

    no pa so se začele priprave na zamenjavo Gorška ;). Najprej bodo vsako njegovo napakico sporočili novinarjem, nato pa ga bodo zamenjali ;).

  • Milan Arh 20:15 01.februar 2012.

    Popravljam: ne "rezervacija" temveč "registracija" :-(

  • Milan Arh 20:13 01.februar 2012.

    Občasno vozim osebni avto 8+1 (kombi) za turistično agencijo na relacijah med Brnikom, Salzburgom, Bovcem, Bohinjem, Portorožem, Opatijo... pa se je zgodilo, da je ob vseh kombijih, ki jih ima ta agencija enemu izmed njih pretekla rezervacija. Na poti v ...prikaži več Opatijo me je na Jelšanah hrvaški policist prosil za vozniško in prometo dovoljenje in mi dokaj hitro vrnil prometno in me prosil, če mu lahko povem, do kdaj velja. Zgroženo sem ugotovil, da je poteklo že pred kar nekaj dnevi. Ura je bila pozna, jaz pa sem moral odpeljati nekaj angleških turistov iz Opatije na letališče Brnik. Hrvaški policist se je zamudil več kot 30 minut, da bi mi pridobil dovoljenje za prehod meje s pretečenim prometnim dovoljenjem pa žal ni uspelo tako, da sem se vrnil na našo stran in smo prevoz pač organizirali drugače. Nihče ni kompliciral, najmanj pa hrvaški policist ker je očitno vedel, da se kaj takega lahko vsakomur zgodi, predvsem pa ljudem, ki ne vozijo svojih ampak službene avtomobile, za katere morajo