Slovenija
2384 ogledov

Grims: Šlo je za poskus umora! Policija: Fizičnega kontakta ni bilo.

Branko Grims Saša Despot
Nadaljujejo iskanje neznanca, ki je napadel Grimsa, a fizičnega stika ni bilo.

Policija je ugotovila, da ob napadu na poslanca SDS Branka Grimsa oktobra lani ni prišlo do fizičnega stika med njim in napadalcem, poroča portal N1. Policisti nadaljujejo iskanje neznane osebe, ki so jo posnele kamere, saj ravnanje vsebuje elemente prekrška, so pojasnili. Grims je takoj po napadu trdil, da ga je razumel kot poskus umora.

Branko Grims Slovenija Grims: Vse je bilo organizirano, to je bil poskus umora

Grims je po napadu trdil, da ga je neznanec porinil po stopnicah, a se je pri tem na srečo ujel in ni padel. "Zame je to poskus umora. Če bi padel po stopnicah, ki so polne ostrih robov, pa še nahrbtnik sem imel, bi se lahko ubil," je poudaril takrat.

Moški ga je tudi dvakrat pljunil po laseh. "Policiji sem predlagal, naj vzame vzorec DNK, pa ga niso želeli. To sem predlagal dvakrat. Dokaze sem shranil, da ne bi slučajno potem kdo rekel, da ne morejo česa dokazati," je dodal.

Branko Grims Policija Slovenija To so fotografije Grimsovega napadalca

Na Policijski upravi Ljubljana so za N1 pojasnili, da so napad preiskovali kot sum storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. "Z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin so policisti ugotovili, da do fizičnega kontakta med osebama ni prišlo, zato so o zbranih obvestilih v obliki poročila obvestili pristojno državno tožilstvo," so še povedali za portal.

Slovenija 20.05.2013, Branko Grims, seja odbora DZ za pravosodje, na kateri so o Slovenija Na veleposlaništvu Nemčije ne morejo verjeti, kaj je izjavil Grims

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
 • Pierre 13:59 12.januar 2023.

  Razlika med Slovenijo in Afriko: v Afriki je Burkina Faso pri nas pa jo je Grims faso...

 • robi2107 19:23 11.januar 2023.

  "Kdor koga naznani, da je storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, pa ve, da ga ni storil, se kaznuje z zaporom do dveh let." (283/1 KZ-1). Lažnivi kljukec je storil kaznivo dejanje krive ovadbe. Naj tožilstvo opravi ...prikaži več svoje delo, sodišče pa dosodi max kazen, da bo ta dosegla učinek generalne prevencije. Pa plača naj, ker policija zabija cajt in naš denar za prazen nič. Zaradi njegovih laži.

 • Avatar VINOVERITAS
  VINOVERITAS 11:46 10.januar 2023.

  Sam ne mi govorit, da grims laže!!!!! Takih poštenjakarjev kot je grims in sds, takih ni!!!!!!! So pa lažnivci, ponarejevalci dokumentov, preprodajalci orožja, podkuplivci, podporniki pedofilov, itd..... Ja takšnih se pa je za bat!!!!!🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇

Sorodne novice