Slovenija
76 ogledov

Grimsovi tožba Mladine ni uspela

RTV-naročnina ne gre skupaj z delniško družbo, pravi poslanec Branko Grims. Žurnal24 main
Martina Dragoš Grims od Mladine ni iztožila 80.000 tisoče evrov, niti ne bo dobila opravičila.

Ljubljansko okrožno sodišče je zavrnilo zahtevo soproge poslanca SDS Branka Grimsa, Martine Dragoš Grims. Tednik Mladina je tožila, ker je leta 2011 v satirični rubriki Mladinamit objavili družino Grimsovih poleg nekdanjega nacističnega ministra za propagando Josefa Göbbelsa.
Grimsova je v tožbi zahtevala javno opravičilo in plačilo 80.000 evrov odškodnine.

Otroke zafrkavali v šoli

Grimsova je v tožbi trdila, da je objava prispevka "Ni vsak dr. G. že dr. Göbbles" razžalila njeno čast in dobro ime ter posegla v kakovost družinskega življenja. Primerjava z Magdo Göbbels, ki skupaj z možem je ubila vseh svojih šest otrok, pa da je grozljiva. Trdi, da so otroke v šoli zaradi te objave šikanirali, ponoči ne morejo spati, postali so negotovi.

Raje moževa kariera

Pri Mladini so navedbe zavračali, saj da ni šlo vzporejanje predsednika SDS Janeza Janše in Grimsa z nacističnimi zločinci, ampak uporabljajo enake metode političnega boja. Z objavo fotografije so uresničevali svojo pravico do svobode izražanja. Trdili so, da bi se Grimsova lahko odločila, da svojih otrok medijsko ne bo izpostavljala, "vendar se je očitno odločila, da ji uspeh moževe politične kariere pomeni več kot njena zasebnost in zasebnost njunih otrok".

Komentarjev 8
  • Šemefuky 20:33 20.avgust 2013.

    Hebo te Göbbels.

  • Veteran 19:00 20.avgust 2013.

    Glede na pripadnost oz. pristransko delovanja našega sodstva me sodba ne preseneča. V vsakem slučaju bo EU sodišče popravilo krivico, vendar bomo takrat odškodnino plačali mi vsi namesto Mladine. Da ne bo pomote ne pripadam nobeni stranki, samo poskušam razmišljati ...prikaži več pošteno in racionalno tako, kot bi moralo naše sodstvo, ki pa dejansko deluje strankarsko.

  • ljimonad 17:50 20.avgust 2013.

    no ja gamsom ni uspelo niti tokrat