Slovenija
11639 ogledov

Preobrat: Sta Janša in Tonin pošiljki sploh prejela na domači naslov?

Janez Janša Matej Tonin Janša in Tonin Vlada RS
Pisma so po poročanju novinarjev informativne oddaje Svet na Kanalu A ter TV Slovenije prestregli že na Pošti Slovenije, tako da niso dosegla domačih naslovov politikov.

Premier Janez Janša in obrambni minister Matej Tonin sta po poročanju medijev v petek prejela pošiljki z grožnjami s smrtjo, pismom pa sta bila priložena strelna naboja. Janši so poslali tudi fotografiji, na katerih so bile na njegovem obrazu in obrazih ožjih družinskih članov narisane tarče. Pošiljko so prejeli tudi nekateri poslanci v državnem zboru, med njimi Zmago Jelinčič

"V petek so bile prejete štiri pošiljke, ena danes," je v današnji izjavi za javnost povedal Stojan Belšak, vodja oddelka za organizirano kriminaliteto pri PU Ljubljana. Prve ugotovitve policije lahko si lahko preberete na tej povezavi

Očitno je med prejemniki pošiljke tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs - v njegovi naj bi bil zgolj naboj, brez dodanega teksta. Hojs je tvit naknadno izbrisal. Na fotografiji pošiljke je bil sicer jasno razviden njegov domači naslov. Po informacijah medijev naj bi tovrstno pošiljko prejel tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Zato so se pojavila številna vprašanja, kako je sploh mogoče, da varovane osebe dobijo v nabiralnik potencialno nevarne pošiljke brez predhodnega varnostnega pregleda. A to ne drži - pisma so po poročanju novinarjev informativne oddaje Svet na Kanalu A ter novinarjev TV Slovenija v skladu z varnostnim pregledom prestregli že na Pošti Slovenije, tako da niso dosegla domačih naslovov politikov. 

Hojs pričakuje, da bo policija izsledila storilce

Hojs je v odzivu na grožnje s smrtjo politikom dejal, da so takšne grožnje za demokratično družbo nesprejemljive in zavržne. Ob tem je izpostavil, da ga čudi, da niso vse politične stranke enotno zavrnile oziroma obsodile takšnih dejanj.

Pričakuje, da bo policija naredila vse, kar je v njeni moči, da izsledi storilce. Ob tem je še dodal, da so takšne grožnje sproducirane tudi zaradi precej blagega ali po njegovi oceni neprimernega odziva tožilstva v preteklosti. Spomnil je, da so se s takšnimi grožnjami namreč že srečevali, tožilstvo pa po njegovih besedah v kar nekaj primerih ni prepoznalo takšnih dejanj kot zadevo, ki bi jo bilo treba obravnavati, kljub temu da je policija svoje naredila in je našla storilca.

Novinarka TV Slovenija prejela že več pošiljk z belim praškom

Tovrstne grožnje pa so na delovno mesto že prejeli nekateri novinarji, med njimi Eugenija Carl, ki je prejela že več pošiljk z grozilnim pismom in belim praškom. Zadnjo tovrstno pošiljko je prejela pred dobrim mesecem, po procesu na sodišču zoper Janšo, ki je Carlovo in njeno kolegico Mojco Šetinc Pašek na Twitterju pred časom oklical za "odsluženi prostitutki".

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 36
  • Elizabeth_Perez 16:38 26.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • nenad_brigita 10:24 26.oktober 2021.

    Kaj vse je sds pripravljen storiti, da bi v očeh ljudi izpadel žrtev in da bi se jim zasmilili. Hojsek je ma twitterju objavil, da je tudi on dobil kuverto z grožnjami in metkom, preden je kot trdijo na pošti ...prikaži več sploh vedel, da je med prejemniki. Se pravi vnaprej pripravljen scenarij sds falange. Ko je videl, da se je prehitro oglasil je twit hitro izbrisal. Komedija, ki prerašča v tragedijo.

  • tomaz6 10:14 26.oktober 2021.

    "Pravi bedniki ste nič ne veste narediti na pošten način!!" Pridružujem se mnenju predhodnika o pravi podobi slovenskih Dorianov Greyev. Pa tudi zrcalce za vas levake že stoji.