Slovenija
7407 ogledov

Gruškovje: Šlo je za življenje in smrt 22 oseb

Policija
Slovenski policisti pred smrtjo rešili 22 oseb.

Policisti PMP Gruškovje so v soboto okrog 12. ure v tovornem vozilu - cisterni namenjeni za prevoz živil, srbskih registrskih oznak s pomočjo tehničnih pripomočkov, odkrili 13 oseb (različnih državljanstev Bangladeš, Indija, Turčija, Sirija), ki so se skrite poizkušale izogniti mejni kontroli.

Policijsko vozilo Slovenija Voznik z migranti trčil v zid 50 metrov pred mejo

Policisti so v nadaljevanju v koloni čakajočih tovornih vozil, na vstopu v državo, zaznali enako tovorno vozilo - cisterno (iz istega podjetja). Ker sta vozili bili vso pot skupaj, so policisti zaradi vidne izčrpanosti oseb iz prvega vozila (pomanjkanje kisika), prioritetno opravili mejno kontrolo tudi pri drugem tovornem vozilu - cisterni.

 | Avtor: Policija Policija

Grška obalna straža poskuša prevrniti čoln Grozljivo Svet Videoposnetek: Poskušali so prevrniti čoln z migranti

Domneve policistov so se pokazale kot pravilne, saj so tudi v drugi cisterni odkrili devet oseb, ki so se poskušale izogniti mejni kontroli. Tudi druga skupina oseb je bila vidno izčrpana. V dveh cisternah so tako slovenski policisti še pravočasno rešili 22 oseb, ki so že kazale znake pešanja. Policisti so poudarili, da je obstajala velika verjetnost, da bi se navedene osebe zadušile.
 

Komentarjev 2
  • francl12 22:39 20.junij 2020.

    cisterne bi morali dati na stranski tir....pa bi bilo delo zaključeno!

  • sam50 20:58 20.junij 2020.

    Zdaj pa švercerja obsoditi po včeraj sprejetem zakonu in ju dati v prisilno delo,da si odplačata hrano in hotel za kakšnih deset let gostitve,pa doživljenski izgon iz Slovenije.....