Slovenija
5 ogledov

Hipoteka na trgovskem delu

Supernova je zadolžena za pripravo predloga trgovskega centra in izbiro najemnik Žurnal24 main
Akcija za okoli 150 milijonov evrov posojila za dokočanje Športnega parka Stožice.

Novembra naj bi začeli montirati strehe na dvorani in stadionu v Stožicah, morda že prej pa je v načrtu tudi postavljanje stebrov za garažno-trgovski center. “ Vse je normalno, prekopali smo že cesto, in to bo prvič v Ljubljani, da bomo daljnovod spravili pod zemljo,” je včeraj povedal župan Zoran Janković.

Gradnja Športnega parka Stožice sicer poteka po terminskem načrtu, a posojil za dokončanje družba Grep še ni dobila. Po Jankovićevih besedah bodo do konca oktobra pripravili vlogo za konzorcij bank, ki so si objekt že ogledale. Posojilo naj bi zavarovali s hipoteko na trgovskem delu in najmanj 50 odstotki pogodb najemnikov, ki bodo tam delovali. “Zdaj začenjamo sklepati predpogodbe,” je dejal Janković. Za trgovski center bo potrebna tudi dopolnitev gradbenega dovoljenja, saj bo manjši, kot je bilo sprva predvideno.

Koliko posojila bodo najeli, še ni točno določeno, Janković pa je potrdil, da gre za okoli 150 milijonov evrov.

Pa Pečečnik?
“Gradbeno dovoljenje pričakujem v prvi polovici leta 2010,” pa je Janković dejal o bežigrajskem stadionu, ki ga bo gradil Bežigrajski športni park (BŠP), v katerem so družbeniki GSA Joca Pečečnika, Olimpijski komite Slovenije in Mestna občina Ljubljana. Zdaj je dopolnjeni osnutek odloka o prostorskem načrtu v javni razgrnitvi, potem bo o njem sklepal še mestni svet.

Janković je napovedal, da bodo za eno leto podaljšali ustanovitveni akt BŠP, katerega klavzula predvideva pridobitev dovoljenj v enem letu. Stanovalci Fondovih hiš, ki se bojujejo za tamkajšnjo zelenico, so predlagali likvidacijo BŠP, kar pa je po Jankovićevi oceni “neizmerni egoizem”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.