Slovenija
8728 ogledov

Bliskovita akcija, pridržana direktorja in štirje vozniki

komunalno blato Občina Hoče - Slivnica
Kriminalisti preiskujejo okoliščine primera odvrženega komunalnega blata v občini Hoče-Slivnica. Pridržanih je bilo več oseb. Župan občine poziva lastnika traktorjev, ki sta tovornjaku pomagala, naj se javita.

Kriminalisti izvajajo več hišnih preiskav zaradi odvrženega komunalnega območja v Pivoli. Pridržali so šest oseb. Po neuradnih podatkih naj bi bili pridržani štirje vozniki tovornjakov ter direktorja obeh podjetij, ki naj bi bili odgovorni za odvoz blata, poročajo portal 24ur.com in lokalni mediji.

Kot so sporočili iz PU Maribor, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor, PU Celje in PU Ljubljana od včeraj izvajajo aktivnosti na območju teh policijskih uprav. Na podlagi odredb sodišča izvajajo 18 hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov  ter  osebnih in tovornih vozil. Nekatere hišne preiskave še niso zaključene. Iščejo se dokazi o storitvi kaznivega dejanja po 332. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) - obremenjevanje in uničevanje  okolja. Medtem se je ekološka sanacija že pričela, a bo zahtevala nekaj časa.

Po neuradnih informacijah Večera naj bi šlo za dobro organizirano dejavnost, ki je trajala dalj časa. Šoferji naj bi za dejanje dobili denar. Pred vsako vožnjo naj bi lokacijo preveril tudi moški z Dravskega polja, ki naj bi se prepričal, da udeleženci niso opazovani.

komunalno blato Ekološka katastrofa Slovenija Komunalno blato v Hočah: storilcem že za petami

Župan Hoč: Javita se naj lastnika traktorjev, ki sta pomagala tovornjaku

Župan občine Hoče-Slivnica Marko Soršak je preko družbenih omrežij pozval, naj se javita lastnika traktorjev, ki sta 18. maja pomagala tovornemu vozilu, ki je obtičalo v blatu.

''Videno je bilo, da sta bila dva traktorja bila na licu mesta, od tega je eden pomagal izvleči kamion s prikolico. Dogodek se je zgodil med 9. in 11. uro. Lokacija na 'spodnjem' odlagališču,'' je zapisal in dodal, da lahko podatki ostanejo anonimni.

Predkazenski postopek poteka zoper več osumljencev, skupno je bilo pridržanih 6 oseb, dvema osebama je bilo pridržanje že odpravljeno. Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, so še sporočili iz PU Maribor.

Delavci krškega podjetja Kostak so sicer v začetku tedna začeli odvažati odloženo blato. Zahtevna sanacija bo po napovedih potekala vsaj mesec dni, saj pri odvažanju materiala ne gre samo za odloženo komunalno blato, pač pa tudi za zemljino in kamenje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • sam1 08:11 18.junij 2021.

    To je bilo pa res bliskovito-le,da bodo odgovarjali le tisti na koncu verige,pravi zaslužkarji pa se bodo kot je pri nas že vpeljana praksa oprali vsake krivde in za svoja početja najeli druge "podizvajalce",ki jih ni ravno težko dobiti,če jim ...prikaži več ponudiš nekaj zaslužka pod mizo....

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 19:51 17.junij 2021.

    Vsi udeleženi človeški osebki naj za kazen pojedo vsebino blata!

  • Sheldon_Roth 17:03 17.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦