Slovenija
504 ogledov

Hofer: "Izdelki podvrženi strogi kontroli"

kruh, plesen, Hofer
1/6
Bralka
Bralec nam je poslal fotografije kupljenega plesnivega kruha v Hoferjevi trgovini v Lukovici. Hofer: "Nemudoma smo preverili kakovost."

"Vsako reklamacijo vzamemo skrajno resno, zato smo v štirih naključno izbranih poslovalnicah nemudoma preverili kakovost polnozrnatega kruha znamke Korngold, 500 gramov. V nobeni od poslovalnic niso bila ugotovljena odstopanja od predpisane kakovosti oziroma pojav plesni," so v odgovoru zapisali v oddelku za odnose z javnostmi pri podjetju Hofer.

Dodajajo še, da mnenje proizvajalca še čakajo in da so vsi njihovi izdelki podvrženi strogi kontroli. Prav tako, še pojasnjujejo v Hoferju, skrbno izbirajo dobavitelje, izdelke pa redno preverjajo s strani neodvisnih inštitutov.

Dan po nakupu popolnoma plesniv

V soboto, 23. julija, je bralec v trgovini Hofer v Lukovici kupil kruh, izdelan v Nemčiji, z rokom veljavnosti do 1. avgusta. Ko ga je odprl naslednji dan, je bil popolnoma plesniv in tako hudo nevaren za zdravje potrošnika, je opozoril bralec.

kruh, plesen, Hofer | Avtor: Bralka Bralka

Neprimerno pakiranje

"Na izdelku je jasno napisano: Neodprto veljavno najmanj do 1. 8. 2011. Glede na to, da je izdelek že naslednji dan po nakupu neuporaben oziroma hudo nevaren, saj je popolnoma plesniv, kaže na to, da podjetje kruha ne pakira po predpisih, saj sumim, da v plastično vrečko zapirajo vroč kruh, kar je nedopustno," je sporočil bralec.

Hramba kruha pravilna

Obenem je še pojasnil, da embalaža kruha ni imela nobenih sledi poškodb ali lukenj, kruh pa je pravilno hranil v suhem prostoru.

Bralec je, v interesu potrošnikov, kot je še zapisal, "da so obveščeni o zadevah, ki so lahko škodljive za zdravje", o plesnivem kruhu obvestil tudi ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Komentarjev 5
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:14 25.julij 2011.

    A ne morte žret klasičen črn kruh pečen v pekarni?Ker se preseravate z telimi kao "zdravimi"kruhi se pa zgodi takle!

  • KOJAK 15:13 25.julij 2011.

    Bravo, ko si ga nekomu vrgel v glavo so dokazal kakšen car si... Zamenjali bi ti ga tudi brez tvojega debilnega izpada. Pač se zgodi, da je kaj plesnivo, da je žaba v kumaricah ali kaj podobnega, greš nazaj in ...prikaži več zamenjaš. Da pa to slikaš in objavljaš na internetu pa je zame debilno. Zanimivo da ko kašen slovencelj kupi avto ali tv pa ima le ta kakšno napako tega ne objavlja na internetu, pa je za to dal precej več kot za en kurčev kruh...

  • frid 12:20 25.julij 2011.

    isto se je men zgodlo s kruhom Spar vital linije - rženi