Slovenija
1 ogledov

Holdingov nakup

Prvega maja prihodnje leto bodo JHL in povezana podjetja predvidoma začeli upora Žurnal24 main
Javni holding Ljubljana (JHL) je javno naročilo za enotni poslovni informacijski sistem oddal koprskemu podjetju Actual I. T., končna vrednost naročila je 3,17 milijona evrov (z DDV).

Actual bo za izbrano informacijsko rešitev dobavil potrebne licence, vzpostavil enotni poslovni informacijski sistem in ga tudi pet let vzdrževal. Pogodbo so že podpisali, je povedala Justina Simčič, predstavnica za odnose z javnostmi v JHL.

Srednjeročno ceneje
Glede na to, da imajo zdaj podjetja (v JHL so Energetika, Snaga, LPP in Vo-Ka, povezani pa sta še Žale in JP LPT) vsako svoj informacijski sistem, nas je zanimalo, ali se bo zaradi novega enotnega sistema zmanjšalo število zaposlenih – Simčičeva pravi, da ne. Po njenih besedah pa bodo zaradi poenotenja IT-strategije in IT-infrastrukture na več ravneh stroški srednjeročno nižji.

Zaradi združevanja
''V JHL se združujejo in centralizirajo podporne službe, ki za izvajanje aktivnosti potrebujejo enoten informacijski sistem, ki bo učinkovito podpiral potrebe poslovanja,'' pojasnjuje Simčičeva in dodaja, da bo sistem na ravni JHL omogočal hitrejše in kakovostnejše izvajanje poslovnih procesov.

Podjetja JHL bodo sčasoma imela skupne kadrovsko, računovodsko, piarovsko, vzdrževalno in druge službe. Službe za javna naročila in pravne službe so poenotili v začetku leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.