Slovenija
8431 ogledov

Šarec ostro proti Janševi vladi: Komu bo ta vlada podrejena

Karl Erjavec, Janez Janša, Marjan Šarec Anže Petkovšek
Namesto, da bi politika obsodila financiranje SDS iz tujine, tišči glavo v pesek, ugotavlja predsednik vlade v odstopu Marjan Šarec. "Vprašajte se, kdo vam bo vladal!" opozarja Šarec.

Po tem, ko se je včeraj prvič od začetka pogajanj oglasil prvak SDS Janez Janša, ki je ocenil, da pogovori s SMC, NSi in DeSUS napredujejo in da imajo stranke, kar se tiče vsebine skupne prioritete, NPU pa je začel preiskovati financiranje medijev blizu SDS, se je z dolgim zapisom na Facebooku oglasil predsednik vlade v odstopu, Marjan Šarec. 

Pahor, Janša Slovenija Janša: Kar zadeva vsebino, je koalicijo možno sestaviti

Šarec: Vprašati bi se morali, komu bo ta vlada podrejena

Šarec meni, da bi se namesto pogovorov, kakšno ponudbo bo kdo dal in katere resorje bo kdo zasedel, "morali vprašati, komu bo ta vlada podrejena, če se mediji stranke SDS dokazano (in SDS tega niti ne zanika) financirajo iz Madžarske, da o spornih kreditih iz Republike Srbske niti ne govorim." Šarec se čudi, da ni sklicana nobena od parlamentarnih komisij. Politika, namesto, da bi povedala, "da je to nesprejemljivo, mirno tišči glavo v pesek."
"Zanimivo je, da Matej Tonin, ki ga tako skrbi nacionalna varnost in se ukvarja z vsem mogočim, še ni sklical »svojega« KNOVS-a. Rajši se pogaja za pozicijo predsednika Državnega zbora. Ljudmila Novak, evropska poslanka, je svoje stališče pogumno izrazila, ker ima zgodovinski spomin in izkušnje. Očitno so v Bruslju stvari bolj jasne."

"Vprašati se moramo, če želimo Orbanovo Slovenijo, ali želimo suvereno, nam lastno Slovenijo. Ve se, kateri predsedniki strank imajo zdaj odločitev v svojih rokah. Izbira je jasna...ohranjanje položajev in asistiranje pri vsem zgoraj navedenem, ali predčasne volitve, kjer bodo odločili ljudje!" pravi Šarec. 

"To je tako, kot bi se morski pes pritoževal, da ga obravnavamo za nevarno žival" 

"Namesto tovrstnega ukrepanja mediji poročajo o tem, da bo Janez Janša tožil mene zato, ker sem povedal tisto, kar je splošno znano. Bodimo no resni. To je tako, kot bi se morski pes pritoževal, da ga obravnavamo za nevarno žival," pravi Šarec in spomni, da so predsednik in člani stranke SDS izrekli na stotine žalitev, zdaj pa od njega pričakujejo opravičilo za izrečeno dejstvo. "Ni potrebno posebej omenjati zmerjanja novinark s prostitutkami. Da o njihovih medijih, ki se spuščajo na najnizkotnejše ravni diskreditacije, na osebni ravni. Ko kdo toži Janeza Janšo, gre za »krivosodje«, ko toži Janez Janša, je sodna pot v redu. Dvojna merila pač…"

Janez Janša Slovenija Janša napovedal vmešavanje v uredniško politiko

Šarec: Jaz vam ne nasedam več

Namesto, da bi politika najostreje obsodila sporno financiranje medijev SDS iz tujine, smo priča obtožbam, da je Aljaž Kovačič, poslanec LMŠ, izdal tajne podatke komisije, poudarja Šarec. "A dajte no, gospodje, a res? Ravno tako je NPU začel obravnavati omenjeno zadevo in bil takoj deležen diskreditacij. Kdor vas ne bi že leta in leta spremljal bodisi kot opazovalec, bodisi kot aktiven udeleženec v politiki, bi vam morda še nasedel. Jaz pač ne več."

"Naivni so tisti, ki mislijo, da bodo lepo zasedli fotelje in bo vse v najlepšem redu"

"Dogajajo se tudi grožnje novinarjem…že zdaj…kaj šele bo, ko se bo sestavila vlada pod vodstvom SDS. Naivni so tisti, ki mislijo, da bodo lepo zasedli fotelje in bo vse v najlepšem redu. Ne vem, kako se bo stranka, ki zanika podnebne spremembe soočila z evropsko zeleno strategijo 2050 in kako bo v Evropi pojasnjevala svoj odnos do polpretekle zgodovine. Tam je namreč jasno, kdo je bil del protifašistične koalicije," pravi Šarec, ki se sprašuje tudi, kako bo SDS neprodušno zaprla meje proti migracijam, hkrati pa podpirala Hrvaško na poti v območje Schengna. "Zlasti v luči predsedovanja 2021. Slovenija podpira vladavino prava…kako bo stranka SDS pojasnila nenehne napade na sodstvo in druge neodvisne institucije? Ali igra danes, ali bo igrala takrat, je pravzaprav vseeno. Maske bodo padle slej ali prej."

"Kdor te financira, hoče kaj v zameno"

"Kdor te financira, te verjetno ne zato, ker si prikupen, temveč hoče kaj v zameno," je prepričan Šarec, ki od predsednikov komisij DZ pričakuje, da bodo sklicali »svoje« komisije in se začeli aktivno ukvarjati z omenjeno problematiko, preden tako državljanom, kot državi zraste čez glavo. "Če imamo sklicano komisijo za vsako banalnost, potem je upravičeno pričakovati aktivnost tudi na področju financiranja strank in njihovih medijev iz tujine."

SDS Slovenija NPU preiskuje financiranje medijev blizu SDS

"Vprašati se moramo, če želimo Orbanovo Slovenijo, ali želimo suvereno, nam lastno Slovenijo. Ve se, kateri predsedniki strank imajo zdaj odločitev v svojih rokah. Izbira je jasna...ohranjanje položajev in asistiranje pri vsem zgoraj navedenem, ali predčasne volitve, kjer bodo odločili ljudje!" pravi Šarec. 

 

 

Komentarjev 33
 • majab 10:09 15.februar 2020.

  Med drugim bi bilo več kot smiselnorazjasniti vpliv na dotok ameriskih dolarjev na 24ur, ki mu zvesto sluzi. Pa vpliv italijanskih evrov na Mladino. Pa iz katere drzave denar Odlazku za njegov imperij, ki podpira Marjana. Da ne govorimo o ...prikaži več iranskih rialih in vplivu na slovensko politiko.

 • Avatar stoychi
  stoychi 15:04 14.februar 2020.

  kot je rekel nek znani bivši politik; "V državi kradlo se je in kradlo se bo" imitator pod okriljem lutkovnega gledališča murgle, ali pa ivan zombi mokre sanje pod okriljem angele merkel vse isto pakovanje ;)

 • maresem 13:54 14.februar 2020.

  Komu pa bi morala biti podrejena? A murglam ... morda?! ...kot vse do sedanje?!