Slovenija
2185 ogledov

Huda nesreča avtobusa, med potniki tudi Slovenci

Flixbus Flixbus
Huda nesreča avtobusa na avstrijskem Koroškem. Med potniki tudi Slovenci. Ena smrtna žrtev, več poškodovanih.

Na avstrijskem Koroškem se je davi zgodila hujša prometna nesreča, v kateri je bil udeležen potovalni avtobus prevoznika Flixbus. V nesreči je umrla najmanj ena ženska (po poročanju Kronen Zeitunga gre za 19-letnico iz Avstrije), še okoli 20 ljudi je bilo poškodovanih, od tega eden huje. Na krovu avtobusa so bili tudi tuji državljani, med drugim iz Slovenije.

Avtobus se je okoli 4.45 na regionalni cesti pri kraju Micheldorf, severno od Šentvida ob Glini, zaletel v betonsko ograjo in prevrnil.

Predstavnica policije je za tiskovno agencijo APA dejala, da so bili na avtobusu ljudje iz Avstrije, Slovenije, Italije, Nemčije in Ukrajine.

Avtobus, ki je zgorel na dolenjski avtocesti Dolenjska Slovenija Nočna drama na avtocesti: zagorel je avtobus

Skupno je bilo na krovu dvonadstropnega avtobusa v času nesreče 42 potnikov in voznika, poroča časnik Kronen Zeitung. Po poročanju portala avstrijske radiotelevizije ORF pa je bil avtobus na poti iz Berlina v Trst.

Policija trenutno še preučuje okoliščine nesreče.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.