Slovenija
15328 ogledov

Grozljivka v trojanskem predoru: Trčilo sedem tovornjakov, vozila ujeta

Trojane zastoj Promet.si
Trčilo je več tovornih vozil.

Štajerska avtocesta je zaprta med priključkoma Blagovica in Trojane proti Mariboru zaradi prometne nesreče v predoru Trojane. Okoli 9.30 je prišlo v smeri Maribora do treh prometnih nesreč. "Po do sedaj znanih podatkih so bili v prvi nesreči v naletnem trčenju v predoru udeleženi dve tovorni vozili in eno osebno vozilo. V drugi nesreči je bilo v naletnem trčenju v predoru udeleženih pet tovornih vozil. Po prvih podatkih je bil v tej nesreči lažje poškodovan voznik enega izmed tovornih vozil. V tretji nesreči pred predorom so bila v naletnem trčenju udeležena še štiri tovorna vozila," so sporočili s PU Ljubljana.

Policisti na kraju še opravljajo ogled vseh nesreč, odpravljajo se posledice nesreče, vzrok za nastanek nesreč še ni znan. Pričakuje se, da bo avtocesta v smeri Maribora še naprej zaprta.

Promet v smeri Maribora je preusmerjen na vzporedno cesto na izvozu Blagovica. Na tem odseku cest prihaja do zastojev. Policisti prosijo vse, da upoštevajo navodila policistov in vzdrževalcev ceste pri usmerjanju prometa. V zastoju je treba pustiti dovolj prostora za intervencijska vozila.

V času sneženja naj se vozniki odpravijo na pot pravočasno, naj preverijo pnevmatike ter očistijo sneg in led z vozil. "Priporočamo tudi, da imajo v vozilih opremo za čiščenje vozila, lopato, kakšno odejo, dovolj goriva ...," priporočajo policisti. Udeleženci naj vozijo strpno ter prilagodijo hitrost in varnostno razdaljo razmeram na cesti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • stromar 22:39 03.december 2020.

    Če bi že veljala prepoved prehitevanja za tovornjakarje, bi bilo sigurno to krivo. Ste že kdaj slišali za varnostno razdaljo, ki je na območju predorov za vas vsaj 100m

  • Orto 21:38 03.december 2020.

    In to so "profesionalni" vozniki, kot sami sebe najraje poimenujejo. Mi nedeljski jim baje ne sežemo niti do kolen. Čez celo Slovenijo na tempomatu kot Zmelkowi z "mozgani na off". Pred njimi en zavre in se jih 11 zaleti., res ...prikaži večs vrhunsko usposobljeni cestni piloti. Priznam, da jim res ne sežemo do kolen. Aja pa tudi naši profesionalci so bili med njimi, verjetno so bili preutrujeni od dolega pilotiranja od MB do LJ zna biti dolga.

  • mulc1 15:16 03.december 2020.

    Corona je spremenila taktiko. Gestapo ne obvladuje scene, obvladuje pa teror nad državljani, pohvalno, vsaka vam čast.