Slovenija
37 ogledov

Huda ura: deroča voda, zemeljski plaz, avto v deroči vodi

nevihta EPA
Sinoči so nekatera območja zajele hude nevihte; kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje je bilo najhuje v Zagorju ob Savi.

Ob 23.12 je v naselju Briše v občini Zagorje ob Savi prišlo do hudega naliva meteornih vod. Gasilci PGD Kolovrat so čistili propuste ob cesti ter odstranjevali vejevje iz potoka Medija. S ceste so pomagali izvleči osebno vozilo, ki je zaradi narasle vode obtičal na njej. Postavili so signalizacijo za zaporo ceste na dve lokalni cesti (Medija–Borje in Borje–Plavišnik), ki ju je na nekaj mestih odnesla deroča voda. O aktivnostih je bil obveščen poveljnik OŠCZ Zagorje ob Savi. Zjutraj si bodo predstavniki občine ogledali poškodovano infrastrukturo, ter sprejeli ustrezne ukrepe za sanacijo.

Že pred tem je zaradi močnega naliva na Mlinšah ravno tako v občini Zagorje ob Savi voda zalila štiri objekte, pri enem pa se je sprožil zemeljski plaz. Gasilci PGD Zagorje-mesto in Mlinše so iz štirih objektov izčrpali vodo, čistili pretočne jaške, odstranjevali vejevje ter pomagali pri odstranjevanju plazu, dokler tega ni prevzela Komunala Zagorje, ki je na kraj poslala ustrezno mehanizacijo. Regionalna cesta Zagorje–Mlinše je bila zaradi zamašenih odtokov poplavljena in je zaprta. O dogodku je bil obveščen OŠCZ Zagorje ob Savi ter odgovorna oseba občinske uprave. Na kraju je bila prisotna tudi policija ter delavci cestnega podjetja.

Nevihte so povzročile nekaj težav tudi v občinah Litija, Kamnik, Domžale.

Danes še deževno, nato sonce

Danes bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, verjetnejše bodo sredi dneva in popoldne. Dnevne temperature bodo od 24 do 27, na Primorskem do 31 stopinj Celzija. Jutri, v petek in soboto bo sončno, vročina se bo stoplnjevala.

V ponedeljek bo spet več možnosti za krajevne nevihte. V torek bo predvidoma še sončno in suho, v sredo pa bo deževalo, napovedujejo na Arsu.

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.